Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 443 Vizualizări

Republica Moldova a lărgit rețeaua consulară în străinătate


Ambasada Republicii Moldova în Republica Croația a inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova la Varaždin.

Evenimentul a început cu scurte alocuțiuni rostite de Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Croația dl Oleg Țulea, Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația dna Zdravka Bušić, primarul orașului Varazdin dl Ivan Čehok, prefectul adjunct dl Tomislav Paljak și Consulul onorific al Republicii Moldova la Varaždin dl Emil Solenički.

La ceremonia de inaugurare au luat parte reprezentanți ai administrației publice regionale și locale, ai corpului diplomatic și consular, precum și ai mediului academic și de afaceri din Republica Croația.

În cadrul evenimentului, secretarul de stat de la Zagreb, a declarat că o dată cu deschiderea Consulatului onorific al Republicii Moldova în Republica Croația, cele două țări vor păși într-o nouă eră a relațiilor bilaterale, în special economice, avînd în vedere experiența profesională a Consulului și multitudinea de lucruri pe care le poate oferi Republica Moldova.

Ambasadorul Oleg Tulea a precizat că „deschiderea postului consular la Varaždin, un oraș cu o istorie și patrimoniu cultural bogat, va prilejui extinderea reprezentării Republicii Moldova pentru beneficiul cetățenilor săi și va contribui, de asemenea, la promovarea și dezvoltarea relațiilor economice, culturale și academice dintre cele două state".

Lista consulatelor onorifice ale Republicii Moldova, precum și funcțiile acestora pot fi găsite AICI.

Cuvinte cheie:

consulat , Croaţia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căzăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1945 locuitori

Căzăneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Căzăneşti, Vadul-Leca și Vadul-Leca Nou. Localitatea este situată la distanța de 40 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1945 de oameni. Satul Căzănești a fost menționat documentar în anul 1617.

Citeşte mai departe