Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 359 Vizualizări

Cum poți obține permisul rusesc de ședere temporară, fiind în Moldova


Departamentul consular al Ambasadei Rusiei în Moldova primește cereri de emitere a permiselor rusești de ședere provizorie (PȘP) în Rusia DOAR de la cetățenii care pot primi acest permis FĂRĂ COTĂ.

Cererile primite sînt transmise unităților teritoriale ale Departamentului pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei în regiunea localității dvs.

Perioada de acordare a permiselor rusești de ședere provizorie potrivit cererii depuse fără a ține cont de cota în departamentul consular al Ambasadei Federației Ruse:

- pentru participanții la Programul de stat pentru a facilita trecerea voluntară cu traiul în Federația Rusă a compatrioților aflați în străinătate și a membrilor familiei sale care se mută cu el - 60 de zile;

- pentru cetățenii care nu participă la Programul de stat - 4 luni.

Întrucît examinarea cererilor este realizată de Direcțiile pentru migrație ale Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei în regiunile de trecere cu traiul al cetățenilor, la termenii sus-mențonați se adaugă o perioadă (de la una la două luni), necesară pentru livrarea pachetului de documente de la departamentul consular al Ambasadei Rusiei în Moldova la locul examinării acestora.

După trecerea perioadei menționate, Dvs. trebuie independent (cu ajutorul Serviciului de migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din regiunea în care treceți cu traiul), să obțineți informații cu privire la faptul că documentele au fost revizuite, au fost luate decizii pozitive, iar dvs. (și membrii familiei dvs.) vi s-a acordat permis de ședere temporară pe teritoriul Federației Ruse, după care dvs. (precum și membrii familiei dvs.), în timp restrîns, trebuie să vă mutați în orașul (regiunea) specificat și să îndepliniți toate procedurile administrative care urmează (ATENȚIE: acest lucru poate fi făcut doar în regiunea mutării pe teritoriul Federației Ruse).

TAXA CONSULARĂ pentru primirea cererilor de la cetățenii străini privind emiterea de permise de ședere provizorie în Federația Rusă din 11 ianuarie 2019, conform Tarifului, este de 30 de dolari SUA per membru de familie (achitarea se face în lei moldovenești la acceptarea finală a documentelor la departamentul consular al Ambasadei Federației Ruse în RM și creării dosarului pentru trimiterea în regiunea mutării cu traiul).

Cuvinte cheie:

Rusia , permis de ședere

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nişcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Citeşte mai departe