Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 517 Vizualizări

Ansamblul moldovenesc "Arțăraș" din Italia aniversează 10 ani (Foto)


Ansamblul folcloristic "Arțăraș", fondat de membrii diasporei moldovenești din Italia, marchează 10 ani de activitate, notează Noi.md.

Cu acest prilej la Roma a avut loc un concert aniversar, scrie Ludmila Posiletcaia într-o postare pe pagina sa de facebook. La eveniment au participat reprezentanți ai diferitor asociații, prieteni ai ansamblului, colective de dansatori din Grecia, Venezuela, Italia, reprezentanți ai misiunii diplomatice a R.Moldova în Italia, precum si oaspeți din Moldova, România, Italia.

Totodată, cu prilejul împlinirii a 10 ani de activitate, președintele Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare.

„Dumneavoastră sunteți purtători ai datinilor străbune, piloni ai statorniciei și ospitalității, reprezentanți de onoare ai poporului moldovenesc. Vă doresc realizări fructuoase, energie și succese în toate începuturile care urmează”, se arată în mesajul președintelui.

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia , Dansuri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pervomaisc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Citeşte mai departe