Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1523 Vizualizări

Ansamblul moldovenesc "Arțăraș" din Italia aniversează 10 ani (Foto)


Ansamblul folcloristic "Arțăraș", fondat de membrii diasporei moldovenești din Italia, marchează 10 ani de activitate, notează Noi.md.

Cu acest prilej la Roma a avut loc un concert aniversar, scrie Ludmila Posiletcaia într-o postare pe pagina sa de facebook. La eveniment au participat reprezentanți ai diferitor asociații, prieteni ai ansamblului, colective de dansatori din Grecia, Venezuela, Italia, reprezentanți ai misiunii diplomatice a R.Moldova în Italia, precum si oaspeți din Moldova, România, Italia.

Totodată, cu prilejul împlinirii a 10 ani de activitate, președintele Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare.

„Dumneavoastră sunteți purtători ai datinilor străbune, piloni ai statorniciei și ospitalității, reprezentanți de onoare ai poporului moldovenesc. Vă doresc realizări fructuoase, energie și succese în toate începuturile care urmează”, se arată în mesajul președintelui.

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia , Dansuri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buda

Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Citeşte mai departe