Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 371 Vizualizări

Dodon s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din SUA


Președintele Republicii Moldova a avut o întîlnire cu moldovenii stabiliți în SUA, scrie Noi.md.

"Am avut o discuție informală cu cîțiva reprezentanți ai diasporei moldovenești, care au înregistrat succese semnificative în activitatea profesională în Statele Unite. Este vorba de Alexandru Cujba, Ambasador, ex-reprezentant permanent al Republicii Moldova la ONU, astăzi consultant internațional în domeniul dezvoltării durabile în cadrul ONU; Ion Botnaru, Ambasador, fost Director al Diviziunii Adunarea Generală și ECOSOC Secretariatul ONU, fost reprezentant permanent la ONU, fost Ministru a.i. al Afacerilor Externe; Sergiu Cecoltan, Vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă Master Card, fost Vicepreședinte investiții bancare Bank of America Merrill Lynch; Anatol Vizitiu, Director executiv Morgan Stanley; Oleg Bujor, Director financiar Lukoil America de Nord, și alții", scrie Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de facebook.

Șeful statului a salutat pe toți și i-a felicitat cu ocazia obținerii rezultate serioase în dezvoltarea lor profesională.

"Am făcut un schimb de opinii privind evoluția situației în politica internă și externă a Republicii Moldova, problemele și oportunitățile noii guvernări de la Chișinău. Am relatat și despre rezultatele impresionante ale vizitei mele la New York, inclusiv discursul la Adunarea Generslă a ONU. Am răspuns la numeroase întrebări din partea diasporei. Consider discuția cu concetățenii noștri drept foarte utilă, deoarece ei trebuie să fie informați din prima sursă despre situația în Republica Moldova", a mai scris președintele în postarea sa.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , diaspora , SUA

Localităţile Moldovei şi diasporei

Saharna Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1939
Populația:
964 locuitori

Saharna Nouă este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciușca, Saharna Nouă, Saharna. Satul Saharna Nouă este situate la o distanță de 15 km de orașul Rezina și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Saharna Nouă a fost înființat în anul 1939.

Citeşte mai departe