Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1017 Vizualizări

Dodon s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din SUA


Președintele Republicii Moldova a avut o întîlnire cu moldovenii stabiliți în SUA, scrie Noi.md.

"Am avut o discuție informală cu cîțiva reprezentanți ai diasporei moldovenești, care au înregistrat succese semnificative în activitatea profesională în Statele Unite. Este vorba de Alexandru Cujba, Ambasador, ex-reprezentant permanent al Republicii Moldova la ONU, astăzi consultant internațional în domeniul dezvoltării durabile în cadrul ONU; Ion Botnaru, Ambasador, fost Director al Diviziunii Adunarea Generală și ECOSOC Secretariatul ONU, fost reprezentant permanent la ONU, fost Ministru a.i. al Afacerilor Externe; Sergiu Cecoltan, Vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă Master Card, fost Vicepreședinte investiții bancare Bank of America Merrill Lynch; Anatol Vizitiu, Director executiv Morgan Stanley; Oleg Bujor, Director financiar Lukoil America de Nord, și alții", scrie Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de facebook.

Șeful statului a salutat pe toți și i-a felicitat cu ocazia obținerii rezultate serioase în dezvoltarea lor profesională.

"Am făcut un schimb de opinii privind evoluția situației în politica internă și externă a Republicii Moldova, problemele și oportunitățile noii guvernări de la Chișinău. Am relatat și despre rezultatele impresionante ale vizitei mele la New York, inclusiv discursul la Adunarea Generslă a ONU. Am răspuns la numeroase întrebări din partea diasporei. Consider discuția cu concetățenii noștri drept foarte utilă, deoarece ei trebuie să fie informați din prima sursă despre situația în Republica Moldova", a mai scris președintele în postarea sa.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , diaspora , SUA

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lipoveni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1440 locuitori

Lipoveni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Munteni, Schinoşica și Lipoveni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1440 de oameni. Satul Lipoveni a fost menționat documentar în anul 1899.

Citeşte mai departe