Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1665 Vizualizări

Diaspora moldovenească din Rusia a sărbătorit 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă (Foto)


Centrul moldovenesc din regiunea Kostroma, împreună cu Academia Agricolă, au organizat un eveniment solemn dedicat celor 75 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău și eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă și nazistă germano-română.

Potrivit lui Vladimir Bodorin, conducătorul Centrului moldovenesc al regiunii Kostroma, participanții la eveniment Mitrov A.G., profesor asistent, candidat în științe istorice și Koveshko N.F. - veteranu de război, participant la operațiune și locotenent colonel în demisie, au povestit istoria adevărată a acelor evenimente în care cetățenii sovietici obișnuiți au adus o contribuție decisivă la victoria asupra nazismului în al Doilea război mondial și au eliberat Chișinăul, împreună cu multe orașe și țări. Armata sovietică era formată din reprezentanți ai mai multor naționalități, fiecare făcînd parte dintr-o singură uniune a Republicilor sovietice.

La eveniment au participat copii și studenți care au aflat aceste istorii din prima sursă și acum pe ei nu-i va convinge nici o carte de istorie scrisă în avantajul Occidentului cu informații distorsionate despre rolul URSS în victoria asupra fascismului.

„Vom cinsti memoria acelor oameni care și-au dat viața pentru libertatea și independența Moldovei! Vă propunem să-l susținem pe președintele Moldovei, Igor Nikolaevici Dodon și președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin și marcăm cu demnitate cei 75 de ani de la victoria asupra fascismului!!!", a scris pe o rețea de socializare conducătorul Centrului moldovenesc al regiunii Kostroma, Vladimir Bodorin.

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia , eliberare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grătiești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Citeşte mai departe