Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 550 Vizualizări

Diaspora moldovenească din Rusia a sărbătorit 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă (Foto)


Centrul moldovenesc din regiunea Kostroma, împreună cu Academia Agricolă, au organizat un eveniment solemn dedicat celor 75 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău și eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă și nazistă germano-română.

Potrivit lui Vladimir Bodorin, conducătorul Centrului moldovenesc al regiunii Kostroma, participanții la eveniment Mitrov A.G., profesor asistent, candidat în științe istorice și Koveshko N.F. - veteranu de război, participant la operațiune și locotenent colonel în demisie, au povestit istoria adevărată a acelor evenimente în care cetățenii sovietici obișnuiți au adus o contribuție decisivă la victoria asupra nazismului în al Doilea război mondial și au eliberat Chișinăul, împreună cu multe orașe și țări. Armata sovietică era formată din reprezentanți ai mai multor naționalități, fiecare făcînd parte dintr-o singură uniune a Republicilor sovietice.

La eveniment au participat copii și studenți care au aflat aceste istorii din prima sursă și acum pe ei nu-i va convinge nici o carte de istorie scrisă în avantajul Occidentului cu informații distorsionate despre rolul URSS în victoria asupra fascismului.

„Vom cinsti memoria acelor oameni care și-au dat viața pentru libertatea și independența Moldovei! Vă propunem să-l susținem pe președintele Moldovei, Igor Nikolaevici Dodon și președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin și marcăm cu demnitate cei 75 de ani de la victoria asupra fascismului!!!", a scris pe o rețea de socializare conducătorul Centrului moldovenesc al regiunii Kostroma, Vladimir Bodorin.

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia , eliberare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iliciovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Citeşte mai departe