Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 525 Vizualizări

Anunț important moldovenii care pleacă sau revin din Croația


Moldovenii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația urmează să țină cont de următoarele.

Din cauza perioadei estivale, pe parcusrul lunii august 2019, circulația rutieră se intensifică, pe autostrăzile A1 Zagreb - Split - Dubrovnik și A6 Zagreb - Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana - Lipovac, care este ruta de tranzit între Slovenia și Serbia. Astfel, pot avea loc blocaje, în special în zilele de vineri, sîmbătă și duminică, pe zeci de kilometri.

Este posibilă prelungirea a timpului de așteptare la frontiere, în special la punctele de trecere a frontierei Croația - Slovenia (Bregana) și Croația - Serbia (Bajakovo), situate pe autostrada Ljubljana - Zagreb - Belgrad.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale

Institutului Hidro-Meteorologic Național - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,

Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr,

Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr.

 

Cuvinte cheie:

Croaţia , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stroiești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1702
Populația:
670 locuitori

Stroiești (Stroenți) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 125 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 670 de oameni. Satul Stroiești a fost menționată documentar în anul 1702.

Citeşte mai departe