Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1562 Vizualizări

Anunț important moldovenii care pleacă sau revin din Croația


Moldovenii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația urmează să țină cont de următoarele.

Din cauza perioadei estivale, pe parcusrul lunii august 2019, circulația rutieră se intensifică, pe autostrăzile A1 Zagreb - Split - Dubrovnik și A6 Zagreb - Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana - Lipovac, care este ruta de tranzit între Slovenia și Serbia. Astfel, pot avea loc blocaje, în special în zilele de vineri, sîmbătă și duminică, pe zeci de kilometri.

Este posibilă prelungirea a timpului de așteptare la frontiere, în special la punctele de trecere a frontierei Croația - Slovenia (Bregana) și Croația - Serbia (Bajakovo), situate pe autostrada Ljubljana - Zagreb - Belgrad.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale

Institutului Hidro-Meteorologic Național - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,

Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr,

Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr.

 

Cuvinte cheie:

Croaţia , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bender

Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1408
Populația:
93000 locuitori
Logo

Bender este un municipiu din Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 61 km de Chișinău. În componența orașului este inclusă comuna Proteagailovca. Conform datelor din anul 2011, populaţia localității constituia 93 000 de oameni. Localitatea Bender a fost menționată documentar în anul 1408 cu denumirea Tighina.

Citeşte mai departe