Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1190 Vizualizări

MAEIE așteaptă propuneri de la migranții moldoveni. Care sînt preocupările consulilor?


Pe lîngă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a fost creat un grup de lucru, care este responsabil de studierea și sistematizarea propunerilor de îmbunătățire a serviciilor consulare, propuneri care urmează să parvină de la migranții moldoveni.

Propunerile pot fi prezentatze numai pînă pe data de 10 iulie 2019 în următoarele moduri:

- prin completarea online a unui formular de solicitare: http: // tiny / cc / consular;

- trimiţînd mesajele la adresa de e-mail: servicii.consulare@mfa.gov.md;

- sau telefonînd: 0 80 090990 sau din străinătate + 373 22 788 722.

De regulă, astfel de propuneri trebuie să fie transmise, în mod sistematic la MAEIE, de către consulii moldoveni, care lucrînd în străinătate trebuie să "țină pasul". Astfel, aceste informații ar trebui să existe deja și să fie actualizate de Departamentul consular al MAEIE, care coordonează lucrul privind protecția drepturilor și intereselor cetățenilor Republicii Moldova, aflaţi în străinătate; monitorizează și coordonează activitatea misiunilor consulare și oficiilor consulare ale Republicii Moldova și răspunde de asistența consulară directă, acordată cetățenilor Republicii Moldova; precum și cetățenilor străini, fiind responsabilă de interacțiunea cu mass-media; de monitorizarea dosarelor cetățenilor moldoveni, aflaţi într-o situație dificilă; dar şi gestionează solicitările și cererile cetățenilor.

Calitatea serviciilor consulare oferite în străinătate și în Moldova poate fi apreciată AICI

Cuvinte cheie:

MAEIE , migranți

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vişniovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Citeşte mai departe