Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 12447 Vizualizări

Ce înseamnă interdicţia de intrare în Rusia pentru migranții moldoveni?


Interdicția de a intra în FR este o menţiune în baza de date a Serviciului Federal pentru Migrație de a nu permite unui cetățean străin să intre pe teritoriul Federației Ruse.

Interzicerea intrării în Rusia este un răspuns la încălcarea de către un cetățean străin a legislației ruse sau a normelor de migrație în timpul șederii sale în FR.

Interdicţia de intrare este o pedeapsă temporară: termenul de interdicție depinde de gravitatea încălcărilor: de la cîteva luni pînă la 10 ani. Decizia de a interzice intrarea în FR nu este o decizie finală: aceasta poate fi atacată în instanță.

Un cetățean moldovean poate să nu știe că nu are dreptul să intre pe teritoriul Federației Ruse, deoarece notificarea privind interdicţia nu vine niciodată și autoritățile SFM nu informează cetățenii despre acest lucru. În majoritatea cazurilor, cetățenii vor afla despre interdicție aflîndu-se chiar la granița FR, încercînd să o treacă după o scurtă ședere în Moldova sau într-o altă țară. Dacă se constată prezența unei interdicții de intrare – nu rămîn alte soluţii decît cea de a reveni acasă și a încerca, ulterior, atacarea acestei decizii prin intermediul instanței de judecată.

Pentru a nu fi nevoie de schimbarea planurilor chiar la graniță și a reveni înapoi, cetățenii moldoveni pot verifica întotdeauna din timp dacă le este interzisă intrarea în Rusia sau nu. Acest lucru se poate face online prin completarea unui formular pe site-ul SFM (actualmente – Departamentul Principal pentru Migraţie din cadrul MAI al FR). Procedura de verificare va afișa o interdicție de intrare sau lipsa acesteia.

Cuvinte cheie:

Rusia , migranți , interdicţie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Perjei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
4986 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Taraclia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4986 de oameni. atul Valea Perjei a fost întemeiat în anul 1816.

Citeşte mai departe