Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 13257 Vizualizări

Moldovenii din diasporă, chemați să investească acasă


Un proiect dedicat antreprenorilor și persoanelor din diaspora Republicii Moldova a fost lansat astăzi la Chișinău, informează TRIBUNA.

Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Moldovei de Pretutindeni, Alexei Repede, a comunicat mai multe detalii.

„Diaspora Business Connection" este un proiect dedicat antreprenorilor și persoanelor din diasporă, care vor să-și lanseze o afacere. Vom merge în toate țările unde diaspora din Republica Moldova este destul de mare și cointeresată pentru a încuraja dezvoltarea business-ului. Considerăm foarte important să mergem în comunitățile diasporei Republicii Moldova pentru a comunica și informa despre cum putem valorifica oportunitățile de oriunde în lume", a comunicat Repede.

Coordonatorul de proiect, Olga Postovanu, s-a referit și la alte detalii în acest sens. „Asociația Oamenilor de Afaceri Moldovei de Pretutindeni și-a propus, în cadrul proiectului „Diaspora Business Connection", să lanseze o platformă pentru dezvoltarea comunității de antreprenori din diaspora Republicii Moldova. Pentru aceasta vom organiza evenimente în țări unde vom oferi informații, vom promova parteneriate în afaceri și vom identifica potențiale proiecte investiționale", a conchis Postovanu.

Cuvinte cheie:

diaspora , bani

Localităţile Moldovei şi diasporei

Suruceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2791 locuitori

Suruceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Suruceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2791 de oameni. Satul Suruceni a fost menționat documentar în anul 1528.

Citeşte mai departe