Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 15193 Vizualizări

Conducătoarea comunității moldovenilor din Parma a fost decorată de Igor Dodon


Președintele Igor Dodon i-a conferit Mariei Nimerenco, conducătoarea comunității moldovenilor din orașul Parma, Italia, Medalia ''Meritul Civic''.

Maria Nimerenco a contribuit la construcția arcei la cimitirul din satul natal, la amenajarea teritoriului de pe lîngă biserică, a cumpărat jucării pentru grădinița din localitate.

În prezent, susține financiare edificarea monumentului "Eroilor zilelor noastre" în satul de baștină (acesta va fi consacrat lucrătorilor din domeniul agricol care au decedat în urma intoxicației cu pesticide).

Fiind stabilită de peste 30 de ani în Italia, Maria Nimerenco ajută constant migranții moldoveni să depășească situațiile dificile.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , decoraţie , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tîrgul Vertiujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Citeşte mai departe