Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 14676 Vizualizări

Conducătoarea comunității moldovenilor din Parma a fost decorată de Igor Dodon


Președintele Igor Dodon i-a conferit Mariei Nimerenco, conducătoarea comunității moldovenilor din orașul Parma, Italia, Medalia ''Meritul Civic''.

Maria Nimerenco a contribuit la construcția arcei la cimitirul din satul natal, la amenajarea teritoriului de pe lîngă biserică, a cumpărat jucării pentru grădinița din localitate.

În prezent, susține financiare edificarea monumentului "Eroilor zilelor noastre" în satul de baștină (acesta va fi consacrat lucrătorilor din domeniul agricol care au decedat în urma intoxicației cu pesticide).

Fiind stabilită de peste 30 de ani în Italia, Maria Nimerenco ajută constant migranții moldoveni să depășească situațiile dificile.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , decoraţie , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vasilcău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
2522 locuitori

Vasilcău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vasilcău, Ruslanovca și Inundeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 156 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Vasilcău a fost menționat documentar în anul 1448.

Citeşte mai departe