Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 10494 Vizualizări

Consulul RM la Odesa, bănuit că a luat mită de 100 de euro, pledează nevinovat


Consulul Republicii Moldova la Odesa, Sergiu Șeptelici, care este bănuit că ar fi luat mită de 100 de euro pentru perfectarea vizei moldovenești unui cetățean egiptean, afirmă că nu este vinovat și bănuiește că ar fi voba despre niște reglări de conturi.

Reprezentantul diplomatic reținut săptămîna trecută la Odesa a fost văzut ieri, 8 aprilie, în timp ce venea la Procuratura Anticorupție însoțit de doi avocați pentru a fi audiat, scrie anticorupție.md.

Aurel Colenco, unul dintre avocații consulului, a declarat că clientul său a procedat conform legii întrucît solicitarea pentru viză a fost depusă electronic și a fost imposibil să comită ilegalități.

De asemenea, avocații au precizat pentru anticorupție.md că partea vătămată este originară din Egipt și a investit peste 375.000 de lei într-o afacere la Ceadîr-Lunga. Aceștia au mai declarat că cetățeanul egiptean a anexat la cererea de solicitare a vizei o invitație confirmată de Ministerul Afacerilor Interne verificată de Serviciul de Informații și Securitate, polița de asigurare de 30.000 de lei, precum și un acord de ședere provizorie eliberat de către Biroul de Migrație și Azil.

 

Cuvinte cheie:

Odesa , consulat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Citeşte mai departe