Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
19 martie 2019, 16:05 Diaspora moldovenească views 15301
Anunț important pentru moldovenii din Portugalia
19 martie 2019, 16:05 Diaspora moldovenească views 15301

Anunț important pentru moldovenii din Portugalia

Pe data de 17 aprilie, funcționarul consular al Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia va efectua o deplasare în localitatea Almancil, distinctul Faro, regiunea Algarve, pentru prestarea serviciilor consulare cetăţenilor moldoveni în teritoriu.

Persoanele interesate sînt aşteptate în incinta Școlii parohiale "LusOrtodoxia" ce se află pe următoarea adresă: EB 1 Caliços 8135-017 Esteval, Almancil.

Solicitanţii de servicii consulare în ziua menţionată urmează să facă obligatoriu o programare prealabilă la numărul de telefon 213 009 060.

Acordarea asistenței consulare ,,în teren" face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine" inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari pentru a presta servicii consulare „în teren", inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

Calitatea serviciilor consulare moldovenești oferite în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia , Anunţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.