Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 10400 Vizualizări

Cum a fost sărbătorit “Mărţisorul" în Siberia (Foto)


Sărbătoarea culturii moldovenești "Mărţişor 2019" (sărbătorirea primăverii) a fost marcată, în acest an, şi în Siberia.

Potrivit Ministerului Politicilor Regionale din regiunea Novosibirsk (Federația Rusă), sărbătoarea culturii moldovenești "Mărţişor 2019" a avut loc în localitatea Bugotak, raionul Toguchin, regiunea Novosibirsk din FR.

Organizatori ai sărbătorii au fost GAUK NSO "Casa de Cultură Națională G.D. Zavolokin" împreună cu Centrul Național-Cultural Moldovenesc „Steaua polară" și cu administrația raionului Toguchin din regiunea Novosibirsk.

La sărbătoare au participat soliști și echipe de creaţie: GAUK NSO "Casa Națională de Cultură G.D. Zavolokin ", din Novosibirsk, din raioanele Toguchin și Moshovsk, precum și maeștrii de arte decorative şi aplicate.

În cadrul programului sărbătorii au fost prezentate: programul tematic "Paletă de primăvară"; expoziția de fotografii "Natura Moldovei"; o expoziție de creativitate națională și bucătărie moldovenească; master-class-ul "Mărţişoare cu mîinile proprii".

Ceremonia de deschidere și concertul de gală "HORA PRIMĂVERII" au avut loc cu participarea unor echipe de creaţie din regiunea Novosibirsk și orașul Novosibirsk. Toți participanții la sărbătoare au primit cadouri memorabile.

Cuvinte cheie:

Martisor , diaspora , Siberia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bogzeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1423
Populația:
671 locuitori

Bogzeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Bogzeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la 18 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 671 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1423.

Citeşte mai departe