Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 10105 Vizualizări

Cum a fost sărbătorit “Mărţisorul" în Siberia (Foto)


Sărbătoarea culturii moldovenești "Mărţişor 2019" (sărbătorirea primăverii) a fost marcată, în acest an, şi în Siberia.

Potrivit Ministerului Politicilor Regionale din regiunea Novosibirsk (Federația Rusă), sărbătoarea culturii moldovenești "Mărţişor 2019" a avut loc în localitatea Bugotak, raionul Toguchin, regiunea Novosibirsk din FR.

Organizatori ai sărbătorii au fost GAUK NSO "Casa de Cultură Națională G.D. Zavolokin" împreună cu Centrul Național-Cultural Moldovenesc „Steaua polară" și cu administrația raionului Toguchin din regiunea Novosibirsk.

La sărbătoare au participat soliști și echipe de creaţie: GAUK NSO "Casa Națională de Cultură G.D. Zavolokin ", din Novosibirsk, din raioanele Toguchin și Moshovsk, precum și maeștrii de arte decorative şi aplicate.

În cadrul programului sărbătorii au fost prezentate: programul tematic "Paletă de primăvară"; expoziția de fotografii "Natura Moldovei"; o expoziție de creativitate națională și bucătărie moldovenească; master-class-ul "Mărţişoare cu mîinile proprii".

Ceremonia de deschidere și concertul de gală "HORA PRIMĂVERII" au avut loc cu participarea unor echipe de creaţie din regiunea Novosibirsk și orașul Novosibirsk. Toți participanții la sărbătoare au primit cadouri memorabile.

Cuvinte cheie:

Martisor , diaspora , Siberia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Novaia Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
înc. sec. XX
Populația:
186 locuitori

Novaia Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Mănoileşti, raionul Ungheni. Satul Novaia Nicolaevca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Novaia Nicolaevca a luat naștere la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe