Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 9127 Vizualizări

În Canada va fi o singură secție de votare?


Candidatul pe circuscripția 51, Alexandrin Patron, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care menționează că în Canada va fi o singură secție de votare, nu trei așa cum anunțase CEC.

Acesta face trimitere la informațiile publicate pe Global Affairs/Departamentului pentru Afaceri Externe, Comerţ şi Dezvoltare (DFATD) al Canadei în care se spune că statul canadian nu permite deschiderea secțiilor de votare decît în interiorul misiunilor diplomatice. Prin urmare, unica secție de votare care ar putea fi deschisă este în Ambasada Moldovei din Ottawa.

Potrivit legislației, Canada permite expres doar votul prin corespondență - poștal sau electronic, iar permisiunea de deschidere a unei secții de votare în cadrul misiunilor diplomatice pentru alegerile străine rămîne la latitudinea guvernului canadian.

Contactată de reporterii Noi.md, Rodica Sîrbu, şef Direcţia comunicare, relaţii publice şi mass-media al Comisiei Electorale Centrale, a dezmințit informația publicată de Alexandrin Patron, menționînd că în Canada vor fi deschise trei secții de votare.

Atfel, în Canada moldovenii vor putea vota la Ottawa (sediul misiunii), Montreal și Toronto.

Cuvinte cheie:

Canada , Secții de votare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iujnoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
764 locuitori

Iujnoe este un sat şi comună din raionul Cahul. Iujnoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Cahul și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 764 de oameni. Satul Iujnoe a fost menționat documentar în anul 1918.

Citeşte mai departe