Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 8873 Vizualizări

În Canada va fi o singură secție de votare?


Candidatul pe circuscripția 51, Alexandrin Patron, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care menționează că în Canada va fi o singură secție de votare, nu trei așa cum anunțase CEC.

Acesta face trimitere la informațiile publicate pe Global Affairs/Departamentului pentru Afaceri Externe, Comerţ şi Dezvoltare (DFATD) al Canadei în care se spune că statul canadian nu permite deschiderea secțiilor de votare decît în interiorul misiunilor diplomatice. Prin urmare, unica secție de votare care ar putea fi deschisă este în Ambasada Moldovei din Ottawa.

Potrivit legislației, Canada permite expres doar votul prin corespondență - poștal sau electronic, iar permisiunea de deschidere a unei secții de votare în cadrul misiunilor diplomatice pentru alegerile străine rămîne la latitudinea guvernului canadian.

Contactată de reporterii Noi.md, Rodica Sîrbu, şef Direcţia comunicare, relaţii publice şi mass-media al Comisiei Electorale Centrale, a dezmințit informația publicată de Alexandrin Patron, menționînd că în Canada vor fi deschise trei secții de votare.

Atfel, în Canada moldovenii vor putea vota la Ottawa (sediul misiunii), Montreal și Toronto.

Cuvinte cheie:

Canada , Secții de votare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţambula

Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Citeşte mai departe