Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 8902 Vizualizări

Republica Moldova a lărgit rețeaua consulară în Italia


Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Republicii Moldova în Italia a înmînat lui Carlo Arturo Giuliano Garuzzo, care este un cunoscut om de afaceri italian și un investitor important în Republica Moldova, Exequaturul și Patenta Consulară cu privire la desemnarea sa în calitate de Consul Onorific al Republicii Moldova în or. Torino, cu circumscripția consulară regiunea Piemonte.

Ceremonia de înmînare a fost precedată de discuții cu diplomații moldoveni privind obiectivele și competențele Consulatului Onorific, precum și modalitățile de intensificare și consolidare a cooperării moldo-italiene în diverse sectoare.

Cu acest prilej, Carlo Arturo Giuliano Garuzzo a reiterat angajamentul său de a promova activ interesele țării noastre în regiune, în special cele economice, culturale, sociale și umanitare, precum și relațiile cu diaspora.

Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific va avea loc în perioada următoare, Carlo Arturo Giuliano Garuzzo fiind cel de-al patrulea Consul Onorific al Republicii Moldova în Republica Italiană.

Lista consulilor onorifici ai Republicii Moldova poate fi găsită AICI.

Cuvinte cheie:

Italia , consulat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rubleniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Citeşte mai departe