Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 9548 Vizualizări

Republica Moldova a lărgit rețeaua consulară în Italia


Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Republicii Moldova în Italia a înmînat lui Carlo Arturo Giuliano Garuzzo, care este un cunoscut om de afaceri italian și un investitor important în Republica Moldova, Exequaturul și Patenta Consulară cu privire la desemnarea sa în calitate de Consul Onorific al Republicii Moldova în or. Torino, cu circumscripția consulară regiunea Piemonte.

Ceremonia de înmînare a fost precedată de discuții cu diplomații moldoveni privind obiectivele și competențele Consulatului Onorific, precum și modalitățile de intensificare și consolidare a cooperării moldo-italiene în diverse sectoare.

Cu acest prilej, Carlo Arturo Giuliano Garuzzo a reiterat angajamentul său de a promova activ interesele țării noastre în regiune, în special cele economice, culturale, sociale și umanitare, precum și relațiile cu diaspora.

Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific va avea loc în perioada următoare, Carlo Arturo Giuliano Garuzzo fiind cel de-al patrulea Consul Onorific al Republicii Moldova în Republica Italiană.

Lista consulilor onorifici ai Republicii Moldova poate fi găsită AICI.

Cuvinte cheie:

Italia , consulat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Calfa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1600 locuitori

Calfa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Calfa și Calfa Nouă. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1600 de oameni. Satul Calfa a fost menționat documentar în anul 1711.

Citeşte mai departe