Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 9189 Vizualizări

Republica Moldova a lărgit rețeaua consulară în Italia


Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Republicii Moldova în Italia a înmînat lui Carlo Arturo Giuliano Garuzzo, care este un cunoscut om de afaceri italian și un investitor important în Republica Moldova, Exequaturul și Patenta Consulară cu privire la desemnarea sa în calitate de Consul Onorific al Republicii Moldova în or. Torino, cu circumscripția consulară regiunea Piemonte.

Ceremonia de înmînare a fost precedată de discuții cu diplomații moldoveni privind obiectivele și competențele Consulatului Onorific, precum și modalitățile de intensificare și consolidare a cooperării moldo-italiene în diverse sectoare.

Cu acest prilej, Carlo Arturo Giuliano Garuzzo a reiterat angajamentul său de a promova activ interesele țării noastre în regiune, în special cele economice, culturale, sociale și umanitare, precum și relațiile cu diaspora.

Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific va avea loc în perioada următoare, Carlo Arturo Giuliano Garuzzo fiind cel de-al patrulea Consul Onorific al Republicii Moldova în Republica Italiană.

Lista consulilor onorifici ai Republicii Moldova poate fi găsită AICI.

Cuvinte cheie:

Italia , consulat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lelina

Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
22 locuitori

Lelina este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 22 de oameni. Satul Lelina a fost întemeiat în anul 1815.

Citeşte mai departe