Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 11007 Vizualizări

Anunț important pentru moldovenii din SUA


Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și care vor să-și reînnoiască pașapoartele biometrice se pot adresa în zilele următoare la echipa mobilă a Agenției Servicii Publice din RM.

Astfel, echipa mobilă se va afla pe teritoriul Statelor Unite în perioadele și orașele urmatoare:

14-15 ianuarie- Springfield, Massachusetts

16 ianuarie - Greenfield, Massachusetts 18-19 Ianuarie, 2019 in Raleigh, Carolina de Nord,

24-25 ianuarie- Asheville, Carolina de Nord

28-30 ianuarie- Atlanta, Georgia

1-3 februarie- Minneapolis, Minnesota pentru a presta servicii de decumentatre a cetatenilor.

Actele necesare: nuletinul de identitate moldovenesc valabil; paşaportul moldovenesc valabil sau expirat. În cazul pierderii sau furtului, se va întocmi în acest sens o declaraţie la sediul Ambasadei, care va fi taxată adiţional cu 1 USD/per paşaport pierdut/furat; Certificatele de stare civilă.

Eliberarea paşapoartelor minori: buletinul de identitate valabil al minorului, paşaportul minorului sau declaraţia de pierdere, furt sau deteriorare a acestuia; certificatul de naştere moldovenesc al minorului; buletinul de identitate sau paşaportul reprezentantului legal (părinte); certificatul de căsătorie moldovenesc al părinţilor;

Taxă consulară se achită prin prezentarea unui money order plătibil Ambasadei Republicii Moldova în SUA (pay to: Embassy of Moldova). Nu sînt acceptate bani cash, carduri bancare sau check-uri personale.

Cuvinte cheie:

Anunţ , SUA

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bogdanovca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
1353 locuitori

Bogdanovca Veche este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1353 de locuitori. Satul Bogdanovca Veche a fost menționat documentar în anul 1760.

Citeşte mai departe