Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
17 decembrie 2018, 12:00 Diaspora moldovenească views 9735
O moldoveancă a dispărut în Italia
17 decembrie 2018, 12:00 Diaspora moldovenească views 9735

O moldoveancă a dispărut în Italia

Originara din Moldova, Vera Malac, a plecat de acasă la prînz, în ziua de 1 decembrie și de atunci nu a mai revenit.

Familia în care muncea moldoveanca este foarte îngrijorată și a declarat dispariția la poliţie. Plus la aceasta, familia italiană a solicitat ajutorul mass-media prin intermediul emisiunii „Chi l'ha visto?" – „Cine l-a văzut?", transmite Rotalianul.

Bătrîna italiană, care se afla în grija Verei Malac, a declarat că femeia a părăsit casa doar avînd cu sine cheile, fără a lua ceva cu ea, chiar și protezele dentare. Îngrijorările au apărut atunci cînd femeia nu s-a întors acasă seara.

Potrivit bătrînei, Vera se afla într-o perioadă psihologică foarte dificilă de viață, confruntîndu-se cu probleme de sănătate. Este posibil ca ea să fi ajuns la spital și este acum într-o stare inconștientă.

Moderatorii emisiunii televizate italiene au răspuns operativ și au inclus informația despre femeia dispărută în cea mai apropiată emisiune.

- Se declară dispărută originara din Moldova, Vera Malac, de 58 de ani, înălţime 170 cm, ochi albaștri, păr blond. Îi lipseşte proteza dentară. A lucrat la Roma în ultimii 15 ani, vorbeşte limbile română, italiană, rusă. A fost văzută ultima dată la prînz, la 1 decembrie, în zona Campo di Marzo.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

moldoveanca , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.