Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 6321 Vizualizări

A renunţat la un salariu mare, doar pentru a reveni acasă din străinătate (Video)


Nicăieri nu-i ca acasă a ajuns în această săptămînă la Călărași, pentru a ne convinge că oameni talentați, puternici și devotați există și după hotarele Chișinăului.

Astăzi, vă facem cunoștință cu Mariana Iurcu, ghid de turism și muzeograf la Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul Călărași, care și-a deschis sufletul în fața noastră și ne-a făcut o excursie prin primul și unicul muzeu din localitatea sa de baștină.

Erau anii 90 cînd Mariana a luat decizia de a pleca peste hotare, știind că în acele momente, pe alocuri dificile pentru ea, se va simți în siguranță doar în afara țării. Totuși, dorul de casă și de oamenii dragi au readus-o acasă acum 3 ani. A reușit în acești ani să facă lucruri mărețe pentru Republica Moldova, în special pentru orașul Călărași, făcînd din muzeul localității un punct turistic atractiv pentru străinii care ne vizitează țara.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

diaspora , salarii , Călărași

Localităţile Moldovei şi diasporei

Doroţcaia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3206 locuitori

Doroţcaia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Doroţcaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3206 oameni. Satul Doroţcaia a fost menționat documentar în anul 1768.

Citeşte mai departe