Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 6877 Vizualizări

A renunţat la un salariu mare, doar pentru a reveni acasă din străinătate (Video)


Nicăieri nu-i ca acasă a ajuns în această săptămînă la Călărași, pentru a ne convinge că oameni talentați, puternici și devotați există și după hotarele Chișinăului.

Astăzi, vă facem cunoștință cu Mariana Iurcu, ghid de turism și muzeograf la Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul Călărași, care și-a deschis sufletul în fața noastră și ne-a făcut o excursie prin primul și unicul muzeu din localitatea sa de baștină.

Erau anii 90 cînd Mariana a luat decizia de a pleca peste hotare, știind că în acele momente, pe alocuri dificile pentru ea, se va simți în siguranță doar în afara țării. Totuși, dorul de casă și de oamenii dragi au readus-o acasă acum 3 ani. A reușit în acești ani să facă lucruri mărețe pentru Republica Moldova, în special pentru orașul Călărași, făcînd din muzeul localității un punct turistic atractiv pentru străinii care ne vizitează țara.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

diaspora , salarii , Călărași

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ustia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Citeşte mai departe