Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 6126 Vizualizări

Moldova a fost prezentă la Bazarul Diplomatic în Portugalia (Foto)


În zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie 2018, la Centrul de Congrese din Lisabona, a avut loc ediția ordinară, a 34-a, a Bazarului Diplomatic.

Ca și în anii precedenți, evenimentul a fost organizat de Asociația Familiilor Diplomaților Portughezi, sub înaltul patronaj al Președintelui Republicii, Marcelo Rebelo de Sousa, și a purtat un caracter caritabil, avînd drept scop acumularea fondurilor pentru susținerea instituțiilor medicale ce acordă îngrijiri paliative.

În cadrul bazarului, au fost propuse vizitatorilor și produse făcute în Republica Moldova. O prezență frumoasă au avut-o și produsele cosmetice de la "Viorica Cosmetic".

Ambasada a participat la acest important for de solidaritate pentru al doilea an consecutiv, alături de alte circa 40 de misiuni diplomatice, expunînd un amplu spectru de produse moldovenești alimentare, vinicole, cosmetice, de vestimentație etc.

Cu sprijinul reprezentanților comunității moldovenilor în Portugalia la eveniment au fost prezentate, de asemenea, portul național, bucătăria tradițională moldovenească, precum și elemente ale culturii și obiceiurilor noastre, standul Republicii Moldova bucurîndu-se de atenție sporită din partea vizitatorilor.

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buciuşca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Citeşte mai departe