Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 6385 Vizualizări

Moldova a fost prezentă la Bazarul Diplomatic în Portugalia (Foto)


În zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie 2018, la Centrul de Congrese din Lisabona, a avut loc ediția ordinară, a 34-a, a Bazarului Diplomatic.

Ca și în anii precedenți, evenimentul a fost organizat de Asociația Familiilor Diplomaților Portughezi, sub înaltul patronaj al Președintelui Republicii, Marcelo Rebelo de Sousa, și a purtat un caracter caritabil, avînd drept scop acumularea fondurilor pentru susținerea instituțiilor medicale ce acordă îngrijiri paliative.

În cadrul bazarului, au fost propuse vizitatorilor și produse făcute în Republica Moldova. O prezență frumoasă au avut-o și produsele cosmetice de la "Viorica Cosmetic".

Ambasada a participat la acest important for de solidaritate pentru al doilea an consecutiv, alături de alte circa 40 de misiuni diplomatice, expunînd un amplu spectru de produse moldovenești alimentare, vinicole, cosmetice, de vestimentație etc.

Cu sprijinul reprezentanților comunității moldovenilor în Portugalia la eveniment au fost prezentate, de asemenea, portul național, bucătăria tradițională moldovenească, precum și elemente ale culturii și obiceiurilor noastre, standul Republicii Moldova bucurîndu-se de atenție sporită din partea vizitatorilor.

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bender

Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1408
Populația:
93000 locuitori
Logo

Bender este un municipiu din Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 61 km de Chișinău. În componența orașului este inclusă comuna Proteagailovca. Conform datelor din anul 2011, populaţia localității constituia 93 000 de oameni. Localitatea Bender a fost menționată documentar în anul 1408 cu denumirea Tighina.

Citeşte mai departe