Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 7455 Vizualizări

Condițiile în care migranții moldoveni din Rusia vor putea fi amnistiați


Înţelegerile dintre președintele țării, Igor Dodon, şi omologul său rus, Vladimir Putin, privind amnistierea a sute de mii de cetățeni moldoveni care au asupra lor încălcări ale legislaţiei migraţioniste ruse au ajuns să aibă şi o confirmare documentară.

O decizie în această privință a fost publicată astăzi, 3 decembrie, pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse.

"Cetățeni ai Republicii Moldova, aflaţi pe teritoriul Federației Ruse şi avînd asupra lor încălcări privind perioada autorizată de ședere în FR, vor avea posibilitatea, în perioada 01 ianuarie - 24 februarie, 2019, să plece în Republica Moldova fără a fi traşi la răspundere administrativă pentru încălcarea termenelor de şedere şi fără aplicarea faţă de aceste persoane a restricţiilor privind intrarea pe teritoriul Federației Ruse în conformitate cu articolul 26, aliniatele 4 și 8, și cu articolul 27, aliniatele 12, 13 şi 14 din Legea federală "Cu privire la procedura de ieşire din Federația Rusă și de intrare în Federația Rusă"; faţă cetățenii Republicii Moldova, care, în perioada indicată, vor pleca în Republica Moldova, începînd cu data de 25 februarie, 2019, vor fi luate măsuri de revizuire în scop de revocare sau de atenuare a măsurilor aplicate faţă de aceştia, anterior, în conformitate cu art. 26, aliniatele 4 și 8 și art. 27, aliniatele 12, 13 și 14 din Legea federală " Cu privire la procedura de ieşire din Federația Rusă și de intrare în Federația Rusă" privind neautorizarea intrării în Federația Rusă".

Șeful statului a comentat decizia adoptată pe pagina sa din FB. Astfel, Igor Dodon și-a exprimat recunoștința față de conducerea rusă pentru măsurile concrete întreprinse cu privire la realizarea înțelegerilor la care a ajuns cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul vizitei sale oficiale în Rusia, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie. El a menţionat că în conformitate cu decizia MAI al Federației Ruse, pentru aproximativ 170 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova se oferă posibilitatea de a beneficia de noua modalitate legală, care permite anularea acestor încălcări.

"Exprim recunoștința față de conducerea rusă pentru măsurile concrete întreprinse cu privire la realizarea înțelegerilor la care am ajuns cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul vizitei mele oficiale în Rusia, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie. Acum, cetățenii RM care din diverse motive au încălcat legislația imigraționistă a Rusiei, pot beneficia de anularea acestor încălcări, dacă vor părăsi teritoriul Rusiei în perioada ianuarie – februarie 2019 și vor reveni în Rusia nu mai devreme de luna martie anul viitor. Această decizie îi vizează și pe cetățenii RM care anterior au fost deportați din cauza acelorași încălcări. Acest pas demonstrează deschiderea și interesul deosebit al conducerii Federatiei Ruse de a ajuta cetățenii noștri și de a dezvolta un parteneriat strategic cu țara noastră în toate domeniile de interes reciproc", a declarat Igor Dodon.

Cuvinte cheie:

Amnistierea , Rusia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Brejeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Citeşte mai departe