Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 7205 Vizualizări

Anunț important pentru moldovenii din «Țara Soarelui Răsare»


În perioada 11-12 noiembrie 2018, reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova în Japonia se vor deplasa în prefectura Toyama pentru a acorda servicii consulare cetățenilor moldoveni din această regiune.

Moldovenii care au nevoie să obțină careva acte și consultații sînt rugați să transmită un mesaj la adresa: consulat.tokyo@mfa.md sau să apeleze la numărul de telefon: 03-5225-1622.

Din motive tehnice nu vor fi perfectate titluri de călătorie, buletine de identitate, paşapoarte pentru călătorii în străinătate, precum și acte de stare civilă.

Acordarea asistenței consulare ,,în teren" face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine" inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari pentru a presta servicii consulare „în teren", inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI

Cuvinte cheie:

diaspora , Japonia , Anunţ

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tălăieşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1606 - 1607
Populația:
2166 locuitori

Tălăieşti este un sat din cadrul comunei Crasnoarmeiscoe, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 de oameni. Satul Tălăiești a fost menționat documentar în anii 1606 - 1607.

Citeşte mai departe