Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 7789 Vizualizări

Anunț important pentru moldovenii din «Țara Soarelui Răsare»


În perioada 11-12 noiembrie 2018, reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova în Japonia se vor deplasa în prefectura Toyama pentru a acorda servicii consulare cetățenilor moldoveni din această regiune.

Moldovenii care au nevoie să obțină careva acte și consultații sînt rugați să transmită un mesaj la adresa: consulat.tokyo@mfa.md sau să apeleze la numărul de telefon: 03-5225-1622.

Din motive tehnice nu vor fi perfectate titluri de călătorie, buletine de identitate, paşapoarte pentru călătorii în străinătate, precum și acte de stare civilă.

Acordarea asistenței consulare ,,în teren" face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine" inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari pentru a presta servicii consulare „în teren", inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI

Cuvinte cheie:

diaspora , Japonia , Anunţ

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tîrnauca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Citeşte mai departe