Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
06 noiembrie 2018, 15:50 Diaspora moldovenească views 10267
Dodon se va întîlni cu moldovenii stabiliţi în Federaţia Rusă
06 noiembrie 2018, 15:50 Diaspora moldovenească views 10267

Dodon se va întîlni cu moldovenii stabiliţi în Federaţia Rusă

La sfîrșitul lunii noiembrie curent, şeful statului, Igor Dodon, va avea două întîlniri cu concetățenii noștri care locuiesc și muncesc în Federația Rusă.

În cadrul acestora, Dodon va prezenta un amplu raport privind situația politică și economică din țara noastră, totodată, fiind prezentate şi realizările obținute pe parcursul mandatului de președinte, dar și succesele înregistrate în domeniul relațiilor bilaterale dintre Rusia și Moldova. De asemenea, vor fi discutate posibilitățile de extindere a legăturilor moldo-ruse de cooperare.

Ambele evenimente vor începe la ora 15.30. Prima întrunire se va desfășura pe 24 noiembrie la Moscova, în sala de concerte a hotelului „Cosmos" (Bulevardul Mira 150, stația de metrou VDNH), iar a doua – pe 25 noiembrie la Sankt-Petersburg, în incinta la Casei de Cultură și Tehnică (bulevardul Stachek 72, stația de metrou Kirovskii Zavod).

Întrevederile se vor finaliza cu cîte un spectacol de excepție, la care vor evolua mai mulți interpreți autohtoni printre care: Natalia Gordienko, Isidor Glib, trupa „DoReDoS".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

migranți , diaspora , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
739 locuitori

Iorjniţa este un sat din cadrul comunei Cosăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 739 de oameni. Satul Iorjnița a fost menționat documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.