Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 5843 Vizualizări

Controale la hotarul danezo-german


Cetățenii Republicii Moldova care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei trebuie să țină cont că controalele la hotarul danezo-german au fost prelungite pînă la data de 11 mai 2019.

Toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) și terestre (rutiere și feroviare) din Germania în Danemarca, trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Cerința este obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Danemarca spre Suedia. Autoritățile de la Copenhaga atenționează că există riscul de întîrziere a transportului feroviar, maritim și rutier (autobuze), din cauza controlul actelor de identitate ale pasagerilor.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul authotarorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca.

Cuvinte cheie:

diaspora , frontiera , control

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soroca

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Citeşte mai departe