Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 5577 Vizualizări

Controale la hotarul danezo-german


Cetățenii Republicii Moldova care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei trebuie să țină cont că controalele la hotarul danezo-german au fost prelungite pînă la data de 11 mai 2019.

Toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) și terestre (rutiere și feroviare) din Germania în Danemarca, trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Cerința este obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Danemarca spre Suedia. Autoritățile de la Copenhaga atenționează că există riscul de întîrziere a transportului feroviar, maritim și rutier (autobuze), din cauza controlul actelor de identitate ale pasagerilor.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul authotarorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca.

Cuvinte cheie:

diaspora , frontiera , control

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corneşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Citeşte mai departe