Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 5285 Vizualizări

Controale la hotarul danezo-german


Cetățenii Republicii Moldova care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei trebuie să țină cont că controalele la hotarul danezo-german au fost prelungite pînă la data de 11 mai 2019.

Toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) și terestre (rutiere și feroviare) din Germania în Danemarca, trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Cerința este obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Danemarca spre Suedia. Autoritățile de la Copenhaga atenționează că există riscul de întîrziere a transportului feroviar, maritim și rutier (autobuze), din cauza controlul actelor de identitate ale pasagerilor.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul authotarorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca.

Cuvinte cheie:

diaspora , frontiera , control

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baimaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2603 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe