Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 7535 Vizualizări

Anunţ important pentru moldovenii care se află în SUA


Ambasada Republicii Moldova informează cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia - SUA, că în conformitate cu informațiile oferite de către autoritățile locale, începînd cu seara zilei de joi, 13 septembrie 2018, arii întinse ale statelor menţionate sînt afectate de către uraganul Florence.

Astfel, potrivit NHC (National Hurricane Center - https://www.nhc.noaa.gov/) se prevede o intensificare rapidă a frontului, preconizînd că va deveni un „uragan major" - cel puţin de categoria a patra (pe o scară de 5 trepte), cu rafale de vînt de peste 220 kilometri pe oră şi căderi masive de precipitaţii cu risc de inundaţii.

În acest context, Ambasada recomandă cetățenilor moldoveni să evite pe cît posibil deplasarea în zonele afectate de calamitate, iar persoanelor care își au domiciliul sau reședința în acceași regiune, să dea curs solicitărilor autorităților de evacuare, precum și de adăpostire.

În cazul situațiilor de urgență, cetățenii Republicii Moldova, pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova la Washington: +1 202 390 03 92.

Cuvinte cheie:

diaspora , SUA , Anunţ

Localităţile Moldovei şi diasporei

Slobodca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
78 locuitori

Slobodca este un sat din cadrul comunei Ruseni, raionul Edineţ. Satul este situat la 7 km de orașul Edineț și la 213 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 78 de oameni. Satul Slobodca a fost înființat în anul 1923.

Citeşte mai departe