Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 7172 Vizualizări

Anunţ important pentru moldovenii care se află în SUA


Ambasada Republicii Moldova informează cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia - SUA, că în conformitate cu informațiile oferite de către autoritățile locale, începînd cu seara zilei de joi, 13 septembrie 2018, arii întinse ale statelor menţionate sînt afectate de către uraganul Florence.

Astfel, potrivit NHC (National Hurricane Center - https://www.nhc.noaa.gov/) se prevede o intensificare rapidă a frontului, preconizînd că va deveni un „uragan major" - cel puţin de categoria a patra (pe o scară de 5 trepte), cu rafale de vînt de peste 220 kilometri pe oră şi căderi masive de precipitaţii cu risc de inundaţii.

În acest context, Ambasada recomandă cetățenilor moldoveni să evite pe cît posibil deplasarea în zonele afectate de calamitate, iar persoanelor care își au domiciliul sau reședința în acceași regiune, să dea curs solicitărilor autorităților de evacuare, precum și de adăpostire.

În cazul situațiilor de urgență, cetățenii Republicii Moldova, pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova la Washington: +1 202 390 03 92.

Cuvinte cheie:

diaspora , SUA , Anunţ

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ermoclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe