Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 7716 Vizualizări

Anunţ important pentru moldovenii care se află în SUA


Ambasada Republicii Moldova informează cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia - SUA, că în conformitate cu informațiile oferite de către autoritățile locale, începînd cu seara zilei de joi, 13 septembrie 2018, arii întinse ale statelor menţionate sînt afectate de către uraganul Florence.

Astfel, potrivit NHC (National Hurricane Center - https://www.nhc.noaa.gov/) se prevede o intensificare rapidă a frontului, preconizînd că va deveni un „uragan major" - cel puţin de categoria a patra (pe o scară de 5 trepte), cu rafale de vînt de peste 220 kilometri pe oră şi căderi masive de precipitaţii cu risc de inundaţii.

În acest context, Ambasada recomandă cetățenilor moldoveni să evite pe cît posibil deplasarea în zonele afectate de calamitate, iar persoanelor care își au domiciliul sau reședința în acceași regiune, să dea curs solicitărilor autorităților de evacuare, precum și de adăpostire.

În cazul situațiilor de urgență, cetățenii Republicii Moldova, pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova la Washington: +1 202 390 03 92.

Cuvinte cheie:

diaspora , SUA , Anunţ

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rîşcani

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Citeşte mai departe