Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 5524 Vizualizări

Clip video lansat de CEC pentru diasporă (Video)


Comisia Electorală Centrală (CEC) lansează un spot informativ cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare pentru cetățenii aflați peste hotarele țării.

Potrivit, spotului, pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, peste hotarele țării au fost constituite trei circumscripții uninominale, una în est de Republica Moldova, alta în vest și a treia pentru SUA și Canada.

Secțiile de votare pentru diasporă se constituie pe lîngă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Numărul de buletine de vot expediate în fiecare secție de votare de peste hotare nu poate depăși numărul de cinci mii.

Votarea va avea loc între orele 7:00 și 21:00 (ora locală).

La alegerile parlamentare se va vota în baza a două buletine de vot: unul pentru alegerea candidatului în circumscripție uninominală și alta pentru alegerea listei de candidați în circumscripția națională.

Cuvinte cheie:

CEC , video , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Meşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
62 locuitori

Meşeni este un sat din cadrul oraşului Iargara, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de locuitori. Satul Meșeni a fost menționat documentar în anul 1785.

Citeşte mai departe