Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 5206 Vizualizări

Consulii moldoveni nu vor mai solicita informații de la SFS


Noutăți importante pentru migranții moldoveni care au nevoie să perfecteze notarial la consulatele Moldovei contracte de înstrăinare și de gaj al bunurilor supuse înregistrării!

Personalul consular care oferă servicii notariale nu va mai solicita prezentarea acestui certificat de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) privind lipsa restanțelor față de buget.

SFS a comunicat că, în conformitate cu Legea nr. 77 din 7 iunie 2018 pentru modificarea articolului 51 din Legea nr.1453/2002 cu privire la notariat, au fost operate amendamente la art. 51 din Lege.

Astfel, începînd cu 22 iunie 2018, notarul este eliberat de obligația de a solicita, iar contribuabilii de a prezenta certificatele emise de către Serviciul Fiscal de Stat privind lipsa sau existența restanțelor față de buget, în partea ce ține de bunurile ce fac obiectul autentificării contractului de înstrăinare și contractului de gaj al bunurilor ce urmează a fi supuse înregistrării.

Acest lucru va reduce timpul și costurile cetățenilor la efectuarea tranzacțiilor de cumpărare și vînzare și la înregistrarea proprietății.

Consulii moldoveni din străinătate le oferă cetățenilor moldoveni nu numai servicii notariale, ci și servicii legate de situația civilă, perfectarea documentelor etc.

Lista serviciilor consulare moldovenești poate fi găsită AICI.

Cuvinte cheie:

consul , Serviciul Fiscal , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bravicea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Citeşte mai departe