Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1077 Vizualizări

Moldovenii din Rusia vor achita mai mult pentru eliberarea permisului de conducere și pașaportului


În Rusia, a crescut taxa de stat pentru eliberarea documentelor de tip nou. E vorba de permise de conducere și pașapoarte.

Acest fapt este prevăzut de o lege federală semnată de președintele rus, Vladimir Putin, notează Noi.md cu referire la presa rusă.

Potrivit documentului publicat, taxa de stat pentru obținerea permisului național de conducere va crește de la 2 mii la 3 mii de ruble, iar pașaportul care conține un purtător electronic de informații va costa 5000 de ruble în loc de 3500 de ruble, cum este în prezent.

După cum a remarcat presa rusă, președintele Federației Ruse a susținut concluziile Guvernului precum că majorarea taxelor de stat va compensa parțial cheltuielile bugetului federal pentru crearea infrastructurii de introducere a documentelor de nouă generație.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stolniceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1746
Populația:
1504 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Ciuhur, la o distanţă de 18 km de orașul Edineț și la 12 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1504 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1746.

Citeşte mai departe