Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1353 Vizualizări

Moldovenii din Rusia vor achita mai mult pentru eliberarea permisului de conducere și pașaportului


În Rusia, a crescut taxa de stat pentru eliberarea documentelor de tip nou. E vorba de permise de conducere și pașapoarte.

Acest fapt este prevăzut de o lege federală semnată de președintele rus, Vladimir Putin, notează Noi.md cu referire la presa rusă.

Potrivit documentului publicat, taxa de stat pentru obținerea permisului național de conducere va crește de la 2 mii la 3 mii de ruble, iar pașaportul care conține un purtător electronic de informații va costa 5000 de ruble în loc de 3500 de ruble, cum este în prezent.

După cum a remarcat presa rusă, președintele Federației Ruse a susținut concluziile Guvernului precum că majorarea taxelor de stat va compensa parțial cheltuielile bugetului federal pentru crearea infrastructurii de introducere a documentelor de nouă generație.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Obreja Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
2020 locuitori

Obreja Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Obreja Nouă și Obreja Veche. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Obreja Veche a fost menționat documentar în anul 1548.

Citeşte mai departe