Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 557 Vizualizări

Moldovenii din Rusia vor achita mai mult pentru eliberarea permisului de conducere și pașaportului


În Rusia, a crescut taxa de stat pentru eliberarea documentelor de tip nou. E vorba de permise de conducere și pașapoarte.

Acest fapt este prevăzut de o lege federală semnată de președintele rus, Vladimir Putin, notează Noi.md cu referire la presa rusă.

Potrivit documentului publicat, taxa de stat pentru obținerea permisului național de conducere va crește de la 2 mii la 3 mii de ruble, iar pașaportul care conține un purtător electronic de informații va costa 5000 de ruble în loc de 3500 de ruble, cum este în prezent.

După cum a remarcat presa rusă, președintele Federației Ruse a susținut concluziile Guvernului precum că majorarea taxelor de stat va compensa parțial cheltuielile bugetului federal pentru crearea infrastructurii de introducere a documentelor de nouă generație.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Țolica

Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Citeşte mai departe