Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 7902 Vizualizări

Care este diferenţa dintre ambasadă şi consulat


Adesea ni se întîmplă să confundăm consulatul cu ambasada, neștiind nici în ce condiţii putem apela la serviciile celor două instituţii.

Iată de ce am ales să răspundem la întrebarea multor moldoveni aflaţi în dificultate: prin ce se deosebește ambasada de consulat?

Misiunea diplomatică, adică ambasada asigură desfășurarea unei linii politice unice a Republicii Moldova în relațiile cu țara gazdă, coordonează activitățile și controlează activitatea reprezentanțelor organelor de stat și ale altor organizații din statul gazdă.

Pe cînd consulatul este un organ de stat care vizează relațiile externe a Republicii Moldova, care exercită funcții consulare în numele Republicii Moldova pe teritoriul statului gazdă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

consulat , ambasada

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mîrzaci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Citeşte mai departe