Mergi spre compartimentul: Copiilor
30 ianuarie 2021, 12:00 Copiilor views 5320
Șase dintre poveștile lui Ion Creangă, animate în 2D
30 ianuarie 2021, 12:00 Copiilor views 5320

Șase dintre poveștile lui Ion Creangă, animate în 2D

Șase cele mai îndrăgite povești ale scriitorului moldovean Ion Creangă vor putea fi vizionate în format 2D și înțelese de copiii din lumea întreagă.

Un studiou de producție animată a obținut sprijin financiar de la Uniunea Europeană pentru realizarea proiectului „Poveștile lui Ion Creangă în 2D”. Mai nou, fata babei și fata moșneagului, soacra cu trei nurori, dar și eroii altor povești, le vorbesc picilor nu numai în limba moldovenească, dar și în rusă și chiar engleză. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”.

În total, au fost realizate în 2D poveștile „Fata babei și fata moșneagului”, „Cinci pâini”, „Punguța cu doi bani”, „Soacra cu trei nurori”, „Ursul păcălit de vulpe”, și „Capra cu trei iezi”.

Poveștile au fost deja difuzate la TV și în curând vor apărea și pe Youtube.

Reamintim că o colecție mare de povești moldovenești puteți găsi pe portalul Moldovenii.md în compartimentul Copiilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

povestea , desene animate , Ion Creangă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.