Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 939 Vizualizări

Oficial! Din 11 ianuarie, elevii vor relua studiile cu prezența fizică în școli


În semestrul II de studii, procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățămînt din țară, informează Noi.md.

Decizia a fost luată de Ministerul Educației și motivată de situația curentă în instituțiile de învățămînt privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru din anul de studii 2020-2021.

În acest context, Ministerul vine cu îndemnul către elevi, părinți, cadre didactice și manageriale să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspîndirii virusului COVID-19.

Reprezentanții Miniserului au mulțumit profesorilor, părinților și șefilor organelor localte de specialitate pentru organizarea procesului educațional în condițiile epidemiei. Instituția îndeamnă, în continuare, conducătorii instituțiilor de învățămînt să întreprindă toate măsurile pentru asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică pentru elevi și angajați.

Cuvinte cheie:

scoala , elevi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Roşcanii de Jos

Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
35 locuitori

Roşcanii de Jos este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Roşcanii de Jos este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 35 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1893.

Citeşte mai departe