Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 744 Vizualizări

Cum să insufli copilului dragostea pentru sport


Unul dintre cluburile sportive de taekwondo a dat 8 sfaturi despre cum să insufli copilului dragostea pentru sport încă din copilărie și nu doar să-l îndepărtezi de gadget-uri, ci și să-l interesezi cu activitatea fizică.

În special, el a publicat în rețeaua socială sfaturi care vă vor ajuta să educați la copil obiceiul de a face sport și de a merge la fiecare antrenament cu plăcere.

1. Nu impuneți!

Se întâmplă adesea ca părinții să-și dea copiii la acel sport cu care visau ei înșiși să se ocupe cîndva. Dacă copilului nu-i place acest sport și fiecare antrenament se transformă într-un chin, nu-l forțați și nu încercați să vă realizați visul prin el. Este mai bine să alegeți împreună ceea ce îi place.

2. Respectați alegerea copilului!

Această regulă reiese din cea precedentă. Dacă o fată și-a manifestat brusc dorința de a se ocupa cu judo sau fotbal, nu-i spuneți că acest sport este mai potrivit pentru băieți. Oferiți-i copilului dreptul de a alege. Restricțiile pot fi legate numai de vîrstă. De exemplu, cu box sau luptă copiii ar fi mai bine să se ocupe de la 10-12 ani.

3. Dați exemplu!

Copiii repetă obiceiurile și comportamentul părinților. De aceea este foarte important nu să spuneți, ci să arătați. Puteți să le explicați măcar și în fiecare zi cît de util și sănătos este sportul. Dar dacă în același timp dvs. nu vă antrenați și petreceți weekend-ul pe canapea, copilul va prelua acest obicei. Deci, începe cu voi înșivă.

4. Oferiți cadouri sportive!

Bicicletă, role, scuter sau gyroscuter va fi un mare cadou pentru orice sărbătoare. De asemenea, puteți instala în camera copilului un perete suedez, iar la vilă – o mini-poarta pentru fotbal. În general, înconjurați copilul cu o atmosferă sportivă.

5. Lăudați-l pentru toate realizările!

Chiar și cel mai sportiv copil își poate pierde interesul dacă la toate diplomele și medaliile sale veți răspunde cu indiferență. Lăudați copilul pentru toate succesele sale în sport, chiar și pentru cele mai mici. Copilul nu trebuie neapărat să fie cel mai bun în secția sportivă sau la lecția de educație fizică. Ai făcut cu o flotare mai mult sau ai alergat cu 2 secunde mai repede? Super! Asigurați-vă că spuneți cît de mîndru sunteți de fiecare victorie personală a copilului.

6. Susțineți-i în caz de eșecuri și nu-i comparați cu ceilalți copii!

Nu puneți accent niciodată pe faptului că unul dintre ceilalți copii se ocupă mai bine. Mai ales nu faceți acest lucru în prezența străinilor. Unii copii se pot închide și își pot reduce autoestimarea. Apoi, ei vor considera mai ușor să rămînă acasă și să se uite în desene animate singuri.
Și sprijiniți întotdeauna copilul dacă antrenamentul sau competiția nu a reușit.

7. Participați împreună la evenimente sportive!

Foarte des, copiii manifestă interes în sport atunci cînd văd cum o fac alții și simt acea atmosferă de nedescris a competiției.

8. Alege un antrenor bun!

Antrenorul trebuie să fie cu o educație specială și să dețină o tehnică de predare copiilor. De asemenea, este important ca antrenorul să fie echilibrat și să nu ridice vocea și să poată transmite totul copiilor cu calm și să-i liniștească dacă aceștia încep să se răsfețe. Dacă antrenorul este prea strict, copilului ar putea să-I fie frică de el și din acest motiv să nu-i placă sportul în general. Discutați cu antrenorul, cereți să asistați la o lecție de probă, întrebați copilul despre sentimentele sale în comunicarea cu antrenorul.

Cuvinte cheie:

sport , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pistruienii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Citeşte mai departe