Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1308 Vizualizări

Vor reveni copiii la școală după vacanța de iarnă? Ce spun autoritățile


Autoritățile municipale își doresc redeschiderea școlilor începînd cu data de 11 ianuarie, după vacanța de iarnă. Totuși, se arată îngrijorate de o eventuală explozie a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, scrie agora.

„Ne dorim ca, după vacanță, copiii să revină în spațiile școlare. Sperăm că acest lucru se va întîmpla. Ne dorim să nu avem o explozie a cazurilor epidemiologice. Avem 96 de elevi bolnavi școli, inclusiv 65 de noi cazuri, și 103 cadre didactice, inclusiv 46 cazuri noi. Sursele de infecție rămîn a fi predominant din familie”, a declarat viceprimara capitalei responsabilă de domeniul social, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței Primăriei.

Amintim că, înainte de vacanța de iarnă, elevii din țară au revenit, timp de o săptămînă, la învățămîntul online.

Cuvinte cheie:

scoala , vacanta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iargara

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Citeşte mai departe