Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1237 Vizualizări

Școala ca pericol de contaminare?


A trecut doar o lună după deschiderea școlilor și a grădinițelor, care au stat încuiate mai mult de jumătate de an, și statistica alarmantă a bolnavilor de Covid-19 s-a completat cu încă o rubrică: elevi și pedagogi. Multă lume este îngrijorată de faptul că, dacă numărul acestor cazuri nu se va micșora, copiii iarăși vor fi trimiși pe la casele lor. Ar fi o veritabilă catastrofă.

Dacă se îmbolnăvesc copiii

Deja după două săptămîni de la începutul noului an de studii în Moldova zece școli și două grădinițe au fost închise pentru carantina cu COVID-19, 207 clase lucrau la distanță. În general, potrivit ministrului educației Igor Șarov, conform situației din 18 septembrie 171 clase au intrat în carantină, coronavirusul a fost confirmat la 190 de elevi, iar 5563 copii se aflau în autoizolare. Nu este mai optimistă nici statistica situației pedagogilor: coronavirusul a fost confirmat la 207 din ei, în autoizolare se aflau 288 de persoane. Au fost infectați și 40 de angajați din personalul auxiliar.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

scoala , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bogdăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
509 locuitori

Bogdăneşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Grimeşti, Bezeda și Bogdăneşti. Satul Bogdăneşti este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni, la 27 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 250 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 509 oameni. Satul Bogdăneşti din ţinutul Hotin este atestat documentar între anii 1580-1581.

Citeşte mai departe