Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 489 Vizualizări

Cînd ar putea fi redeschise grădinițele


Comisia Situații Excepționale va lua o hotărîre în ceea ce privește reluarea activității grădinițelor după data de 15 mai, cînd se încheie starea de urgență, a declarat astăzi Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde", notează Noi.md.

Șeful statului a subliniat că decizia va fi luată după evalurea situației epidemiologice în fiecare raion, regiune, localitate. În cel mai bun caz, o parte din instituțiile de eduație timpurie ar putea fi redeschise din 1 iunie.

„O să vedem situația în fiecare localitate, vom lua decizii pe raioane, regiuni, în funcție de gradul de infectare. Dacă nu sînt multe cazuri, în cel mai bun scenariu, unele grădinițe ar putea redeschise de la 1 iunie. Dar doar după ce vom avea acceptul specialiștilor epidemiologi", a spus Dodon.

Șeful statului a fost întrebat de un internaut și ce se va întîmpla cu vacanțele rezervate peste hotare de unii moldoveni, în condițiile în care operatorii de turism nu le-au întors sumele achitate.

„Cei care au achitat în avans, companiile de la noi au luat banii și i-au transferat la partenerilor din Grecia, Turcia, etc. Și acum toți clienții vin la companii să ceară bani, dar în țările respective au luat decizia că sumele se îngheață pe un an și jumătate. Prin urmare, cetățenii au dreptul să-și reprogrameze odihna pentru anul viitor. Agențiile de turism de la noi ne-au cerut același lucru, să le oferim posibilitate să reprogrameze sejururile. Banii nu se vor pierde", a spus Dodon.

Cuvinte cheie:

grădiniţa , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dărcăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Citeşte mai departe