Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 382 Vizualizări

Adolescenții vorbesc despre riscurile din mediul online (Video)


Orice copil are dreptul să se bucure de o experiență pozitivă în mediul online. Și astăzi, de Ziua Siguranței Online (Safer Internet Day/SID), "La Strada Moldova" reamintește de acest drept al tinerilor utilizatori de Internet, provocîndu-i la un dialogsincer și revelator.

Specialiștii centrului au rugat mai mulți adolescenți și adolescente să spună ce cred ei despre riscurile din mediul online. Iar ei au dat, la fel ca și adulții, răspunsuri foarte diferite. Nu ne postăm pe rețele viața personală, nu le dăm posibilitatea de a ne șantaja; ai grijă la ceea ce transmiți, imaginează-ți, pentru o secundă, ce s-ar putea întîmpla cu poza pe care ai transmis-o – acestea au fost primele idei care le-au venit în minte, atunci cînd i-am întrebat despre potențialele situații neplăcute în care ar putea nimeri pe Internet.

Ziua Internațională a Siguranței Online (Safer Internet Day/SID) este parte a Strategiei Better Internet for Kids, adoptată de Comisia Europeană.

Cuvinte cheie:

copii , internet , securitate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cîrpeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
2537 locuitori

Cîrpeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cîrpeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2537 de oameni. Satul Cîrpeşti a fost menționat documentar în anul 1469.

Citeşte mai departe