Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1376 Vizualizări

Adolescenții vorbesc despre riscurile din mediul online (Video)


Orice copil are dreptul să se bucure de o experiență pozitivă în mediul online. Și astăzi, de Ziua Siguranței Online (Safer Internet Day/SID), "La Strada Moldova" reamintește de acest drept al tinerilor utilizatori de Internet, provocîndu-i la un dialogsincer și revelator.

Specialiștii centrului au rugat mai mulți adolescenți și adolescente să spună ce cred ei despre riscurile din mediul online. Iar ei au dat, la fel ca și adulții, răspunsuri foarte diferite. Nu ne postăm pe rețele viața personală, nu le dăm posibilitatea de a ne șantaja; ai grijă la ceea ce transmiți, imaginează-ți, pentru o secundă, ce s-ar putea întîmpla cu poza pe care ai transmis-o – acestea au fost primele idei care le-au venit în minte, atunci cînd i-am întrebat despre potențialele situații neplăcute în care ar putea nimeri pe Internet.

Ziua Internațională a Siguranței Online (Safer Internet Day/SID) este parte a Strategiei Better Internet for Kids, adoptată de Comisia Europeană.

Cuvinte cheie:

copii , internet , securitate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fîrlădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1696
Populația:
1010 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fîrlădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Fîrlădeni a fost atestat documentar în anul 1696.

Citeşte mai departe