Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1264 Vizualizări

Aproape 20% din instituțiile de învățămînt din Chișinău nu au autorizație sanitară de funcționare


61 dintre cele 328 de instituții de învățămînt din municipiul Chișinău, dintre care 10 grădinițe, nu au autorizație sanitară de funcționare.

Datele au fost prezentate de șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport (DGETS), în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei, notează Noi.md cu referire la agora.md.

Viceprimara capitalei, Angela Cutasevici, a spus că, în urma evaluărilor realizate la începutul anului școlar, au fost constatate o serie de neconformități sanitare: „Există depășirea normelor privind numărul de copii în clasă, aerisirea laboratoarelor de informatică, depozitul de medicamente pe care trebuie să-l aibă, s-au găsit medicamente pentru maturi și nu doze pentru copii, condițiile igienice nu corespundeau standardelor".

Aceasta a menționat că fiecare instituție a primit o listă de recomandări, menționînd că în două săptămîni toate instituțiile de învățămînt vor primi autorizațiile sanitare de funcționare.

Totuși, primarul Ion Ceban a cerut șefului DGETS să prezinte, în două săptămîni, o listă cu numele celor care trebuie sancționați și măsurile propuse.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Trestieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
874 locuitori

Valea Trestieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Isăicani, Luminița, Odobești, Valea Trestieni şi Selișteni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Valea Trestieni constituia 874 oameni. Satul Valea Trestieni a fost menționat documentar în anul 1656.

Citeşte mai departe