Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 790 Vizualizări

Ministerul Educaţiei contrazice CC privind nevaccinarea copiilor (Doc)


După ce zilele trecute, Curtea Constituţională a decis ca copiii nevaccinați împotriva rujeolei să fie interzişi într-un oarecare fel în școli și grădinițe, astăzi avocatul Fadei Nagacevschi scoate la iveală noi lucruri .

Astfel, într-un ordin al Ministerul Educației Culturii și Cercetării, scrie alb pe negru că "se acceptă admiterea copiilor nevaccinați contra rujeolei în instituțiile de învățămînt general".

Postarea a strîns imediat zeci de comentarii din partea părinţilor, care spun că este o nedreptate ca copiii lor nevaccinaţisă fie privaţi de dreptul de a învăţa aşi să fie izolaţi de societate.

Amintim că marţi, 30 octombrie, Înalta Curte a decis ca neadmiterea copiilor nevaccinați în școli și grădinițe este constituțională.

Cuvinte cheie:

Ministerul Educaţiei , vaccin , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mingir

Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
4995 locuitori

Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.

Citeşte mai departe