Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 792 Vizualizări

Copiii vor avea alte abecedare începînd cu 1 septembrie 2019


Elevii care la toamnă vor merge în clasa întîi vor primi generații noi de manuale, inclusiv un abecedar interactiv. Abecedarul va fi distribuit în două exemplare, cîte unul pentru fiecare semestru.

Ca și în anii precedenți, primul manual va rămîne în biblioteca elevului.

Șeful Direcției învățămînt general din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentin Crudu, a declarat pentru IPN că mai mulți experți au optat pentru acest tip de abecedar, chiar dacă e mai scump.

Este un model promovat în mai multe state europene. Manualul poate fi folosit și în calitate de caiet, în care elevii își vor putea face notițe. Valentin Crudu spune că anul trecut a fost aprobat un curriculum nou pentru treapta primară și era și logic să fie revizuite manualele, susține oficialul de la minister.

Manuale noi vor primi în acest an și elevii din clasa a doua. O altă noutate este că modulul „Educație digitală", introdus în septembrie 2018 pentru clasa I, ca parte a disciplinei „Educație Tehnologică", va fi predat și în clasa a II-a, la solicitarea părinților.

Pentru elevii din clasele I-IX-a manualele sînt acordate gratuit, iar în cazul treptei liceale se achită taxe de închiriere.

Cuvinte cheie:

scoala , elevi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ceadîr-Lunga

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1789
Populația:
19400 locuitori

Ceadîr-Lunga este un oraş în Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, pe cursul mediu al rîului Lunga, oraşul Ceadîr-Lunga este situat la o distanţă de 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 19401 locutori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1789.

Citeşte mai departe