Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1091 Vizualizări

Copiii practică sportul gratis, datorită noilor terenuri de sport apărute în Capitală


După ce, recent, în capitală au fost inaugurate două terenuri de minifotbal, zeci de copii își petrec timpul liber practicînd un mod sănătos de viață.

Cele două terenuri se află pe adresele: str. Academiei 9/1 și, respectiv, bd. Cuza-Vodă, 45/2, iar amenajarea acestora a fost posibilă datorită consilierilor municipali independenți, Vasile Chirtoca și Ghenadie Botnaru, care au dezvoltat proiectul corespunzător și, în ciuda împotrivirii Primăriei în timpul lui Dorin Chirtoacă au promovat în mod insistent implementarea acestuia, transmite Noi.md.

În total, programul municipal privind amenajarea terenurilor sportive în ogrăzile blocurilor de locuit din municipiul Chișinău prevede amenajarea a cinci astfel de terenuri.

Atît copiii, cît și părinții sînt încîntați de terenurile sportive, deoarece, cei mici aleg să se joace, renunțînd la jocurile de calculator și la telefoane, lucru care în ziua de azi dă mari bătăi de cap părinților.

Alte 3 terenuri de minifotbal de acest fel urmează să fie deschise pentru cetățeni săptămîna aceasta, în sectoarele Botanica, Rîșcani și Ciocana. Lucrările pentru reabilitarea obiectivelor au început în octombrie, anul trecut.

Costul lucrărilor pentru amenajarea a 5 terenuri de sport este de 4, 1 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal.

Cuvinte cheie:

Chisinau , teren , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bosca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Citeşte mai departe