Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 8839 Vizualizări

Cît costă un bilet la tabără pentru copii


Taberele de odihnă pentru copii, din Chișinău și cele din afară, și-au început activitatea din 3 iunie. În acest sezon estival, sînt deschise 20 de tabere cu sejur de zi și trei tabere constante în care se vor odihni peste 15.500 de elevi din municipiu.

Într-un răspuns pentru IPN, Direcția municipală, educație cultură, tineret și sport menționează că în tabără constantă, costul unui bilet pentru 10 zile este de 1.950 de lei. Din suma respectivă, părinții achită 20%, ceea ce constituie 390 de lei.

Pentru un bilet în tabăra cu sejur de zi, părinții plătesc 310 lei – 20% din costului biletului. Totodată, 3.534 de elevi se vor odihni gratuit în tabere.

Taberele cu sejur de zi sînt deschise în incinta instituțiilor de învățămînt din Chișinău, iar taberele constante sînt „Cireșarii" de la Vadul lui Vodă, „Alunelul" din satul Bardar, raionul Ialoveni, și „Poienița Veselă" din satul Dănceni, raionul Ialoveni. Biletele de odihnă se distribuie în instituțiile de învățămînt în care elevii își fac studiile.

Pentru pregătirea taberelor constante, municipalitatea a alocat aproape patru milioane de lei, iar organizarea odihnei elevilor costă peste 27 de milioane de lei.

Conform unei dispoziției a Primăriei capitalei, de bilete gratuite la tabără beneficiază elevii din familii social-vulnerabile, copiii participanților la războaie etc. Circa o sută de foi de odihnă se vor oferi elevilor din satul Țînțăreni, raionul Anenii Noi.

Cuvinte cheie:

tabără , preţ , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Teliţa Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1961
Populația:
19 locuitori

Teliţa Nouă este un sat din cadrul comunei Teliţa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni. Satul Teliţa Nouă a fost înființat în anul 1961.

Citeşte mai departe