Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 9321 Vizualizări

Cine-s responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor


Potrivit legislației Republicii Moldova, responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor sînt autoritățile din domeniul învățămîntului, sănătății, asistenței sociale, muncii și ordinii publice, din fiecare localitate.

De exemplu, dacă minorii care cerșesc în municipiul Chișinău sînt din raionul Călărași (o situație frecvent întîlnită), atunci sarcina de a-i proteja le revine specialiștilor din această unitate teritorial-administrativă. Autoritățile municipale sînt responsabile să anunțe despre situația dificilă în care se află aceștia și să le acorde ajutorul necesar pînă cînd sînt transferați în localitățile de baștină.

"Majoritatea copiilor care practică vagabondajul și cerșitul pe teritoriul municipiului Chișinău, au domiciliul în alte raioane ale țării și sînt în vizorul autorităților tutelare locale. Fiind depistați, imediat sînt sesizate autoritățile tutelare locale conform competenței teritoriale, pentru a fi plasați într-un mediu protector sau reintegrați în familie, iar în unele cazuri copiii sînt transportați de către angajații poliţiei în localitățile de baștină", a explicat ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliție, Mariana Bețivu.

Cuvinte cheie:

cerșetorie , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuconeştii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1 locuitor

Cuconeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Cuconeştii Noi, raionul Edineţ. Satul se află la o distanță de 30 km de oraşul Edineţ, 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului este reprezentată de o singură persoană. Prima menţionare documentară a satului Cuconeşti datează din anii 1606-1607.

Citeşte mai departe