Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 16008 Vizualizări

Cu cît ar putea creşte indemnizaţia pentru copiii fără părinţi


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) propune majorarea cu 3%, de la 1 aprilie 2019, a îndemnizaţiei zilnice pentru copiii rămași fără ocrotire părintească.

Potrivit unui proiect de hotărîre de Guvern, coeficientul de indexare constituie creșterea anuală a indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent, care a fost de 3%. Dacă din calcul rezultă fracțiuni în bani, acestea se rotunjesc la un leu în creștere, prevede documentul, scrie mold-street.com.

Analizînd normele proiectului, putem constata că prin indexarea de la 1 aprilie 2019, se va majora nesemnificativ cuantumul indemnizației zilnice pentru copii, și anume: pentru zilele obișnuite va creşte de la 10 lei la 11 lei; pentru ziua de naștere a copilului se va majora de la 100 lei la 103 lei, iar pentru zilele de sărbătoare (Anul Nou, Crăciun, Paşti şi de Ziua Internaţională a Copilului) de la 70 lei la 73 lei.

Pentru această majorare va fi nevoie de alocat suplimentar din Bugetul de stat - circa 1,23 milioane lei.

Cuvinte cheie:

indemnizatii , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Antoneuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
479 locuitori

Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.

Citeşte mai departe