Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 11361 Vizualizări

Elevii din Moldova au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Chimie


Elevii din Republica Moldova au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „Mendeleev", ediția a 53-a. Concursul s-a desfășurat în perioada 20 – 28 aprilie 2019 în Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Medaliile au fost obținute de către Victor Baerle, elev al Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani", mun. Chişinău și Victor Crasco, elev al Liceului Teoretic Republican „Aristotel", mun. Chişinău.

La olimpiadă au participat 150 de elevi din 29 de țări. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor:

1. Andrei Adelina, elevă în clasa a IX-a, Instituția Privată de învățămînt Liceul Teoretic „Orizont", mun. Chişinău; 2. Baerle Victor, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani", mun. Chişinău; 3. Crasco Victor, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel", mun. Chişinău; 4. Sviriniuc Tatiana, elevă în clasa a X-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu", mun. Bălți; 5. Ţapcov Victor, doctor în chimie, conferenţiar universitar, Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică, Universitatea de Stat din Moldova.

Cuvinte cheie:

medalie , olimpiada , elevi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pîcalova

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe