Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 12153 Vizualizări

Elevii din Moldova au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Chimie


Elevii din Republica Moldova au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „Mendeleev", ediția a 53-a. Concursul s-a desfășurat în perioada 20 – 28 aprilie 2019 în Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Medaliile au fost obținute de către Victor Baerle, elev al Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani", mun. Chişinău și Victor Crasco, elev al Liceului Teoretic Republican „Aristotel", mun. Chişinău.

La olimpiadă au participat 150 de elevi din 29 de țări. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor:

1. Andrei Adelina, elevă în clasa a IX-a, Instituția Privată de învățămînt Liceul Teoretic „Orizont", mun. Chişinău; 2. Baerle Victor, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani", mun. Chişinău; 3. Crasco Victor, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel", mun. Chişinău; 4. Sviriniuc Tatiana, elevă în clasa a X-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu", mun. Bălți; 5. Ţapcov Victor, doctor în chimie, conferenţiar universitar, Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică, Universitatea de Stat din Moldova.

Cuvinte cheie:

medalie , olimpiada , elevi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rubleniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Citeşte mai departe