Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 11226 Vizualizări

Lecții de securitate pentru 100 copii din Chișinău


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat lecții de instruire pentru copii privind bazele securității vieții.

Evenimentul a fost organizat în incinta grădiniței nr 13 din capitală. Specialiștii din cadrul IGSU au instruit peste 100 de copii în domeniul respectării regulilor de securitate și comportamentul corect în caz de incendii și cutremur.

Angajații IGSU le-au vorbit despre riscul jocului cu focul, dar și despre imprudența la utilizarea surselor de aprindere.

Mai mult, copiii au făcut cunoștință cu echipamentul din dotare cu care pompierii efectuează misiuni reale. După ce copiii au aflat cum se pot proteja în situații de risc, aceștea au ieșit în curtea grădiniței pentru a explora tehnica de intervenție a salvatorilor.

Astfel de instruiri sînt desfășurate sistematic de IGSU în instituțiile de învățămînt din țară, avînd drept scop promovarea siguranței și prevenirea riscurilor în rîndul minorilor.

Cuvinte cheie:

copii , securitate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buteşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
434 locuitori

Buteşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 10 km de orașul Glodeni şi la 178 km de oraşul Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Butești a fost menționat documentar în anul 1637.

Citeşte mai departe