Mergi spre compartimentul: Copiilor
10 aprilie 2019, 14:00 Copiilor views 14613
Lecții de securitate pentru 100 copii din Chișinău
10 aprilie 2019, 14:00 Copiilor views 14613

Lecții de securitate pentru 100 copii din Chișinău

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat lecții de instruire pentru copii privind bazele securității vieții.

Evenimentul a fost organizat în incinta grădiniței nr 13 din capitală. Specialiștii din cadrul IGSU au instruit peste 100 de copii în domeniul respectării regulilor de securitate și comportamentul corect în caz de incendii și cutremur.

Angajații IGSU le-au vorbit despre riscul jocului cu focul, dar și despre imprudența la utilizarea surselor de aprindere.

Mai mult, copiii au făcut cunoștință cu echipamentul din dotare cu care pompierii efectuează misiuni reale. După ce copiii au aflat cum se pot proteja în situații de risc, aceștea au ieșit în curtea grădiniței pentru a explora tehnica de intervenție a salvatorilor.

Astfel de instruiri sînt desfășurate sistematic de IGSU în instituțiile de învățămînt din țară, avînd drept scop promovarea siguranței și prevenirea riscurilor în rîndul minorilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.