Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 11388 Vizualizări

Mai multe grădinițe vor fi redeschise în Chișinău


Mai multe grădinițe vor fi redeschise în acest an în capitală. Despre aceasta a anunțat la ședința săptămînală a serviciilor Primăriei șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu.

Instituțiile respective au fost utilizate pînă în prezent cu o altă destinație, iar redeschiderea lor va permite crearea a 50 de grupe noi de copii, cu o capacitate de 1500 de locuri. Pentru asta, în anul 2019 sînt prevăzute 43 mln de lei.

Alte 14 grupe de copii, cu o capacitate de 420 de locuri, vor fi mai fi create în grădinițele care activează în capitală.

Ruslan Codreanu, primar general interimar al capitalei, a declarat că este importantă monitorizarea lucrărilor de reparație a grădinițelor, astfel încît acestea să fie calitative și efectuate la timp, iar instituțiile să își poată începe activitatea la 1 septembrie 2019.

Potrivit datelor de la începutul anului de studiu, în municipiul Chișinău activează circa 160 de instituții de învățămînt preșcolar, frecventate de aproape 38 mii de copii.

Cuvinte cheie:

Chisinau , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Musteaţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1602 locuitori

Musteaţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Musteaţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Satul Musteaţa a fost menționat documentar în anul 1490.

Citeşte mai departe