Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 11118 Vizualizări

Mai multe grădinițe vor fi redeschise în Chișinău


Mai multe grădinițe vor fi redeschise în acest an în capitală. Despre aceasta a anunțat la ședința săptămînală a serviciilor Primăriei șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu.

Instituțiile respective au fost utilizate pînă în prezent cu o altă destinație, iar redeschiderea lor va permite crearea a 50 de grupe noi de copii, cu o capacitate de 1500 de locuri. Pentru asta, în anul 2019 sînt prevăzute 43 mln de lei.

Alte 14 grupe de copii, cu o capacitate de 420 de locuri, vor fi mai fi create în grădinițele care activează în capitală.

Ruslan Codreanu, primar general interimar al capitalei, a declarat că este importantă monitorizarea lucrărilor de reparație a grădinițelor, astfel încît acestea să fie calitative și efectuate la timp, iar instituțiile să își poată începe activitatea la 1 septembrie 2019.

Potrivit datelor de la începutul anului de studiu, în municipiul Chișinău activează circa 160 de instituții de învățămînt preșcolar, frecventate de aproape 38 mii de copii.

Cuvinte cheie:

Chisinau , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horodişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2794 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe