Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 4508 Vizualizări

Ce cadouri îşi doresc copiii moldoveni de Anul Nou


Cărți, telefoane performante, tablete, animale de companie și multe dulciuri. Asta îşi doresc cei mai mulţi copii de Anul Nou. Mii de scrisori au ajuns deja la Moș Crăciun, iar acesta spune că le va răspunde tuturor.

Întîlnirea micuţilor cu Moşul a avut loc la sediul central al Poştei Moldovei. Copiii spun că au așteptat cu nerăbdare acest eveniment.

Ei cred că merită un cadou, deşi recunosc faptul că au mai făcut ghiduşii:

"Îi scriu că vreau bucurie în familie. Eu nu prea învăț bine și l-am rugat ca să devin un băiat bun".

"Eu în acest an îmi doresc ca familia mea să fie sănătoasă".

"Dacă ar putea să-mi aducă niște bombonele și un cadou surpriză pe care îl vrea el".

Moș Crăciun spune că și în acest an copiii l-au impresionat cu cele mai năstrușnice dorințe.

"Începînd de la o cărticică de engleză, nepoțica știe despre cine vorbesc, și terminînd cu IPhone, IPad-uri. Moșul nici nu știe ce sînt acestea", a declarat Moş Crăciun.

După ce copiii i-au cîntat Moșului, acesta le-a oferit daruri și a dansat împreună cu cei mici.

Scrisorile adresate lui Moş Crăciun sînt colectate de Academia lui Moș Crăciun. În cazul copiilor din familii nevoiașe și cei din școlile - internat, darurile sînt oferite cu sprijinul donatorilor. Ajutorii lui Moș Crăciun îi îndeamnă pe toţi doritorii de a face o faptă bună să se alăture acestei campanii.

"Cei care vor să ajute aleg o scrisoare, care este numerotată, citesc scrisoarea reală și pot expedia prin poștă cadoul", a precizat Irina Mitache, ajutorul lui Moș Crăciun.

Anul trecut, Academia lui Moş Crăciun a recepţionat peste 20 de mii scrisori.

Cuvinte cheie:

cadouri , Anul Nou , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Terebna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Citeşte mai departe