Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 4280 Vizualizări

Ce spun oamenii despre neadmiterea în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați (Video)


Decizia autorităților de neadmitere în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați este criticată de locuitorii capitalei. Intervievați de Noi.md, trecătorii s-au arătat nedumeriți de faptul că statul a decis să le îngrădească accesul la educație acestei categorii de copii.

Majoritatea celor intervievați sînt de părere decizia a vaccina sau nu copilul aparține în exclusivitate părinților și ea trebuie respectată în egală măsură de către autorități și de părinții copiilor vaccinați.

Unele mame consideră totuși că ar fi bine ca toți copiii să fie vaccinați.

Menționăm că decizia de ieri a Curții Constituționale privind interdicția impusă copiilor nevaccinați de a frecventa școala, a fost aspru criticată de Avocatul copilului, Maia Bănărescu. Avocatul a precizat că statul este obligat să pună la dispoziția copilului diferite forme alternative de educație, în cazul în care acestuia i se interzice frecventarea unei instituții de învățămînt.

Cuvinte cheie:

vaccin , copii , scoala

Localităţile Moldovei şi diasporei

Plop

Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
1472 locuitori

Plop este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Plop este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 246 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1472 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1599.

Citeşte mai departe