Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 4753 Vizualizări

Ce spun oamenii despre neadmiterea în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați (Video)


Decizia autorităților de neadmitere în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați este criticată de locuitorii capitalei. Intervievați de Noi.md, trecătorii s-au arătat nedumeriți de faptul că statul a decis să le îngrădească accesul la educație acestei categorii de copii.

Majoritatea celor intervievați sînt de părere decizia a vaccina sau nu copilul aparține în exclusivitate părinților și ea trebuie respectată în egală măsură de către autorități și de părinții copiilor vaccinați.

Unele mame consideră totuși că ar fi bine ca toți copiii să fie vaccinați.

Menționăm că decizia de ieri a Curții Constituționale privind interdicția impusă copiilor nevaccinați de a frecventa școala, a fost aspru criticată de Avocatul copilului, Maia Bănărescu. Avocatul a precizat că statul este obligat să pună la dispoziția copilului diferite forme alternative de educație, în cazul în care acestuia i se interzice frecventarea unei instituții de învățămînt.

Cuvinte cheie:

vaccin , copii , scoala

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pavlovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Citeşte mai departe