Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 4515 Vizualizări

Ce spun oamenii despre neadmiterea în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați (Video)


Decizia autorităților de neadmitere în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați este criticată de locuitorii capitalei. Intervievați de Noi.md, trecătorii s-au arătat nedumeriți de faptul că statul a decis să le îngrădească accesul la educație acestei categorii de copii.

Majoritatea celor intervievați sînt de părere decizia a vaccina sau nu copilul aparține în exclusivitate părinților și ea trebuie respectată în egală măsură de către autorități și de părinții copiilor vaccinați.

Unele mame consideră totuși că ar fi bine ca toți copiii să fie vaccinați.

Menționăm că decizia de ieri a Curții Constituționale privind interdicția impusă copiilor nevaccinați de a frecventa școala, a fost aspru criticată de Avocatul copilului, Maia Bănărescu. Avocatul a precizat că statul este obligat să pună la dispoziția copilului diferite forme alternative de educație, în cazul în care acestuia i se interzice frecventarea unei instituții de învățămînt.

Cuvinte cheie:

vaccin , copii , scoala

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bulhac

Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
258 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Şumna, raionul Rîşcani. Localitatea este aşezată în cîmpia Bălţilor, pe marginea unui lac, la distanţa de 15 km de orașul Rîșcani şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Bulhac a fost menționat documentar în anul 1865.

Citeşte mai departe