Mergi spre compartimentul: Copiilor
26 august 2018, 14:00 Copiilor views 14794
Mai mulți copii și tineri pasionați de artă au participat la un atelier practic de pictură (Foto)
26 august 2018, 14:00 Copiilor views 14794

Mai mulți copii și tineri pasionați de artă au participat la un atelier practic de pictură (Foto)

O expoziție de artă plastică în aer liber cu genericul "Școala de vară cu Cezara Kolesnik", pictoriță originară din R. Moldova, stabilită în Belgia, a fost vernisată ieri seară la Biblioteca Națională.

Directorul instituției, Elena Pintilei, a menționat că Biblioteca Națională a Republicii Moldova a găzduit în perioada 20 august - 24 august 2018 atelierul practic de pictură pentru copiii pasionați de artă. Atelierul s-a desfășurat în cadrul celei de-a doua etape a Școlii de vară cu Cezara Kolesnik.

Potrivit sursei citate, prima etapă a Școlii de vară a avut loc în perioada 6-10 august 2018 în orășelul Cornești, raionul Ungheni, în colaborare cu Școala de Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici" din localitate. Proiectul „Şcoala de Vară cu Cezara Kolesnik: „Claude Monet - sursele picturii moderne", creat de reprezentanta diasporei noastre din Belgia, se realizează în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, implementat de către Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

"Scopul acestui atelier de creație a fost de a oferi cunoștințe teoretice despre pictura modernă, în mod special despre influența luminii asupra culorilor, precum și de a dezvolta capacitățile și abilitățile copiilor interesați de pictură. Inspirați din ultima serie de lucrări ale marelui artist francez Claude Monet, participanții la atelier au dat frîu liber imaginației și au experimentat, fiind ghidați de renumita pictoriță, realizînd cîte o lucrare pe pînză în culori de acril. A fost prima colaborare a noastră cu Biroul Relații cu Diaspora și sperăm că aceasta va continua în viitor", a mai spus Elena Pintilei.

La rândul să, artistul plastic Cezara Kolesnik a afirmat că la cele două etape ale școlii de vară au participat 25 de copii și tineri pasionați de pictură. În total, au fost expuse 42 de lucrări.

Expoziția urmează să ajungă la Școala de Arte "Ion și Doina Aldea-Teodorovici" din Cornești, Ungheni.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , pictura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.