Mergi spre compartimentul: Copiilor
20 august 2018, 10:50 Copiilor views 11070
1900 de copii cu risc de abandon școlar vor primi haine și rechizite
20 august 2018, 10:50 Copiilor views 11070

1900 de copii cu risc de abandon școlar vor primi haine și rechizite

Un număr de 1900 de copii, cu risc de abandon școlar, vor primi haine și rechizite necesare pentru începutul noului an de învățămînt. Acestea au fost colectate în cadrul campaniei „Copil şcolarizat - copil protejat", inițiată de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Bunurile vor fi distribuite de poliție, pentru ca ulterior ele să ajungă la toți cei 1900 de copii.

Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al IGP, a declarat că o asemenea campanie este organizată în premieră în țara noastră. „Ne-am adresat către toți polițiștii din întreaga țară și fiecare dintre colegii noștri au donat din hăinuțele copiilor lor. Totodată, mai multe persoane cu funcții de conducere au donat jumătate din salariu pentru a procura cele necesare pentru cei 1900 de copii. Donații au mai făcut agenți economici și simpli cetățeni", a adăugat Cavcaliuc.

Anul trecut, în Republica Moldova, minorii au comis peste 800 de infracțiuni. Majoritatea copiilor care au săvîrșit infracțiuni, nu frecventau școala sau chiar o abandonaseră. Astfel, potrivit sursei citate, scopul campaniei este și de a reduce numărul ilegalităților comise de minori și gravitatea acestora.

Campania a fost inițiată de IGP în parteneriat cu Asociația „Bunicii Grijulii", Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei, Clubul de sport „Terra Valahia" și Asociația Femeilor din Poliție.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

scoala , copii , ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
2498 locuitori

Beleavinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Beleavinţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea centrală a raionului, pe malul rîului Vilia, la 14 km de oraşul Briceni, la 240 km de Chișinău. Satul se află pe traseul inernaţional Odesa- Cernăuţi. Conform datelor din 01.01.2007 populaţia satului constituia 2498 persoane. Prima atestare documentară a satului cu numele Bilavenţi datează din iulie 1606, localitatea fiind în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.