Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 5226 Vizualizări

La şcoala primară nu se vor da teme pe acasă în weekend


Elevii din clasele primare şi cele gimnaziale ar putea fi scutiţi de temele pentru acasă în perioada vacanţelor. Ministerul Educației a elaborat un regulament în acest sens.

Documentul mai prevede ca cei mici să nu aibă de învăţat nici în weekend. Mai mult, ei vor aloca în medie 15 minute pentru a exersa la un singur obiect de studiu. Pe lîngă asta, profesorii le vor putea da pentru acasă două seturi de exerciţii la o disciplină, iar copiii vor avea dreptul să aleagă pe care să-l facă.

Potrivit proiectului supus dezbaterilor publice, la limbile străine picii vor trebui să pregătească doar teme în formă orală.

Și elevii de gimnaziu vor fi scutiţi de lecţii pentru acasă la unele discipline. Cei din clasa a cincea nu vor avea de lucru la biologie, chimie, fizică și informatică. Copiii de clasa a șasea ar putea scăpa de teme la știință, chimie, informatică și educație pentru societate, un obiect care va fi predat din acest an.

La clasele a șaptea și a opta se propune să fie excluse exerciţiile la știință și educație pentru societate. Și elevii din a noua ar putea scăpa de teme la muzică și educație pentru societate.

Astfel, pentru a-şi face lecţiile pentru acasă la toate obiectele, copii din clasele gimnaziale vor pierde cel mult o oră şi 20 de minute. În cazul elevilor de liceu, pregătirea pentru a doua zi nu va dura mai mult de două ore și jumătate.

Cuvinte cheie:

elevi , scoala

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul lui Vodă

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Citeşte mai departe