Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 5046 Vizualizări

La şcoala primară nu se vor da teme pe acasă în weekend


Elevii din clasele primare şi cele gimnaziale ar putea fi scutiţi de temele pentru acasă în perioada vacanţelor. Ministerul Educației a elaborat un regulament în acest sens.

Documentul mai prevede ca cei mici să nu aibă de învăţat nici în weekend. Mai mult, ei vor aloca în medie 15 minute pentru a exersa la un singur obiect de studiu. Pe lîngă asta, profesorii le vor putea da pentru acasă două seturi de exerciţii la o disciplină, iar copiii vor avea dreptul să aleagă pe care să-l facă.

Potrivit proiectului supus dezbaterilor publice, la limbile străine picii vor trebui să pregătească doar teme în formă orală.

Și elevii de gimnaziu vor fi scutiţi de lecţii pentru acasă la unele discipline. Cei din clasa a cincea nu vor avea de lucru la biologie, chimie, fizică și informatică. Copiii de clasa a șasea ar putea scăpa de teme la știință, chimie, informatică și educație pentru societate, un obiect care va fi predat din acest an.

La clasele a șaptea și a opta se propune să fie excluse exerciţiile la știință și educație pentru societate. Și elevii din a noua ar putea scăpa de teme la muzică și educație pentru societate.

Astfel, pentru a-şi face lecţiile pentru acasă la toate obiectele, copii din clasele gimnaziale vor pierde cel mult o oră şi 20 de minute. În cazul elevilor de liceu, pregătirea pentru a doua zi nu va dura mai mult de două ore și jumătate.

Cuvinte cheie:

elevi , scoala

Localităţile Moldovei şi diasporei

Etulia, loc.st.cf

Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
337 locuitori

Etulia loc.c.f. este o localitate un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 88 km de municipiul Comrat și la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 337 de oameni. Etulia loc.c.f. a fost menționat documentar în anul 1875.

Citeşte mai departe