Mergi spre compartimentul: Copiilor
09 august 2018, 10:05 Copiilor views 8410
La şcoala primară nu se vor da teme pe acasă în weekend
09 august 2018, 10:05 Copiilor views 8410

La şcoala primară nu se vor da teme pe acasă în weekend

Elevii din clasele primare şi cele gimnaziale ar putea fi scutiţi de temele pentru acasă în perioada vacanţelor. Ministerul Educației a elaborat un regulament în acest sens.

Documentul mai prevede ca cei mici să nu aibă de învăţat nici în weekend. Mai mult, ei vor aloca în medie 15 minute pentru a exersa la un singur obiect de studiu. Pe lîngă asta, profesorii le vor putea da pentru acasă două seturi de exerciţii la o disciplină, iar copiii vor avea dreptul să aleagă pe care să-l facă.

Potrivit proiectului supus dezbaterilor publice, la limbile străine picii vor trebui să pregătească doar teme în formă orală.

Și elevii de gimnaziu vor fi scutiţi de lecţii pentru acasă la unele discipline. Cei din clasa a cincea nu vor avea de lucru la biologie, chimie, fizică și informatică. Copiii de clasa a șasea ar putea scăpa de teme la știință, chimie, informatică și educație pentru societate, un obiect care va fi predat din acest an.

La clasele a șaptea și a opta se propune să fie excluse exerciţiile la știință și educație pentru societate. Și elevii din a noua ar putea scăpa de teme la muzică și educație pentru societate.

Astfel, pentru a-şi face lecţiile pentru acasă la toate obiectele, copii din clasele gimnaziale vor pierde cel mult o oră şi 20 de minute. În cazul elevilor de liceu, pregătirea pentru a doua zi nu va dura mai mult de două ore și jumătate.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

elevi , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1157 locuitori

Mereşeuca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Mereşeuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 18 km de orașul Ocnița și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Mereșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.